Σύσκεψη για τα έργα του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας


Κατά τη διάρκειά της εξετάστηκε η πορεία των εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και η προοπτική χρηματοδότησης των υπολειπόμενων.

Ευρεία σύσκεψη για τα έργα του περιφερειακού δακτυλίου της πόλης της Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δήμου.

Στη σύσκεψη πλην του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλη, συμμετείχαν ο Νομάρχης κ. Φωτ. Αλεξάκος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελ. Ζησοπούλου – Κατσαούνη και Γ. Χατζοπλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κ. Παπαγεωργίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θ. Βότσης, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημοσιών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Β. Δούδαλη, ο Διευθυντής της Δ.Ε.Κ.Ε. κ. Αντ. Γαλερίδης, ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Β. Ελευθερίου, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Μ. Ρήγα, ο μελετητής του έργου του περιφερειακού κ. Κ. Τσατσαρέλης και υπηρεσιακά στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία των εργολαβιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και η προοπτική χρηματοδότησης των υπολειπόμενων.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πορεία του πρώτου τμήματος του Περιφερειακού στα όρια  του Τοπικού Διαμερίσματος της Καρδιτσομαγούλας, του δεύτερου τμήματος (Σχολή Αστυφυλάκων – Φαναρίου) του τρίτου τμήματος (Φαναρίου – Ταυρωπού) που πρόκειται να δημοπρατηθεί στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, καθώς και τέταρτου υπό ένταξη τμήματος

(Ταυρωπού – Κουμουνδούρου) για τη δρομολόγηση τεχνικών λύσεων.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας συντάσσονται μελέτες παράπλευρων δρόμων του περιφερειακού δακτυλίου που αναμένεται να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν τη νέα προγραμματική περίοδο.

Παράλληλα έγιναν βελτιωτικές προτάσεις επί της εξελισσόμενης εργολαβίας που αφορά τον κόμβο Καρδιτσομαγούλας και τους παράλληλους δρόμους, ενώ με την ευκαιρία συζητήθηκαν σε επίπεδο ενημέρωσης και θέματα που αφορούν την πορεία άλλων οδικών αξόνων  Νομαρχιακού ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο άρθρο Όχι στα νέα φορολογικά μέτρα – Διεύρυνση βαρέων & ανθυγιεινών
Επόμενο άρθρο Δικτυακή πύλη Επιμελητηρίου Καρδίτσας