Ειδήσεις

Δισέλιδο τιμητικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Απ. Ρήτα από την Εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Νέας Υόρκης


   Η  εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Νέας Υόρκης της Αμερικής, η μεγαλύτερη και αρχαιότερη καθημερινή εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας, με δισέλιδο αφιέρωμά της, στην πανηγυρική έκδοση του Σαββατοκύριακου 12 και 13-11-2016 (στο ένθετο, σελ. 22 και 23), που υπογράφει ο κ. Βασίλης Κουτσίλας, Δ/ντής της εφημερίδας αυτής στην Αθήνα, τιμά τον Καρδιτσιώτη Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλόλογο, συγγραφέα και στιχουργό, προβάλλοντας τις δραστηριότητές του και  τη μεγάλη πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συνέντευξη του καλλιτέχνη, βιογραφικό του, φωτογραφία του, το ιστορικό του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, φωτογραφίες από σκηνές της κωμωδίας του  «Του χωριού το Κοινοβούλιο» και μία του Δημήτρη Ρήτα με τον γνωστό συνθέτη, καλό του φίλο και συνεργάτη Χρήστο Νικολόπουλο, που έγραψε, αφιλοκερδώς, τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης.

Αφορμή για τη συνέντευξη αυτή στάθηκε η φοβερή εντύπωση που προξένησε στον κ. Βασίλη Κουτσίλα η καταπληκτική παράσταση του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας,  που παρακολούθησε ο ίδιος και χίλιοι και πλέον θεατές, στο πανέμορφο υπαίθριο θέατρο του Αττικού Άλσους, στην Αθήνα, στις 27-8-2016, Σάββατο, στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, στις οποίες συμμετείχε το Π.Θ.Κ. με την υπέροχη κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα, μουσική-τραγούδια Χρήστου Νικολόπουλου και χορηγό αφισών και προγραμμάτων Σχολή Οδηγών-Ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Μεταξύ των θεατών της παράστασης ήταν Πρόεδροι της Ελληνικής Βουλής, Υπουργοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και άλλοι, οι οποίοι γέλασαν με την ψυχή τους, χειροκρότησαν και συγχάρηκαν θερμά τους συντελεστές.

Όλη τη συνέντευξη του καλλιτέχνη στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Νέας Υόρκης της Αμερικής, μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας ή του Δημήτρη Ρήτα στο facebook ή στον σύνδεσμο www.scribd.com/document/332138142/ethnikos-kirix.

Και άλλες φορές και άλλα ΜΜΕ της Ευρώπης και Αμερικής κλπ φιλοξένησαν τιμητικά αφιερώματα στον Δημήτρη Ρήτα, γεγονός που τιμά τον ίδιο, την ιδιαίτερή του πατρίδα την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία και την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση του Ενιαίου Παλλα'ι'κού Μετώπου (ΕΠΑΜ) στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα