Ειδήσεις

Δομ. Βερίλλης : Θετικά βήματα για τον Ε65 και άλλα έργα της Καρδίτσας


Θετικές εξελίξεις είχαμε το Σαββατοκύριακο για το νομό μας τις οποίες πρέπει να τις επισημάνουμε και να τις χαιρετίσουμε. Γιατί ο νομός μας υστερεί σε όλους τις υποδομές και τους κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς, μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης,  και έχει ανάγκη από μέτρα και δράσεις που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη και τη γενικότερη πρόοδο.
Επίσης αποδεικνύεται ότι ο κάθε αγώνες και η κάθε προσπάθεια που γίνεται για τα κοινά και το γενικότερο καλό δεν πάνε χαμένα.  και για αυτό, το ενδιαφέρον για την πρόοδο του τόπου μας και οι συνεχής προσπάθειες όλων πρέπει να συνεχιστούν.
-Αρχικά είναι ότι, για μία ακόμη φορά,  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έκανε δεκτές ορισμένες προτάσεις των συλλόγων ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ Καρδίτσας και Τρικάλων για την ενίσχυση της σιδηροδρομικής σύνδεσης στη Δυτική Θεσσαλία.
Βέβαια έχουν να γίνουν ακόμη πάρα πολλά για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και κυρίως να ξεκινήσει το έργο της ηλεκτροκίνησης του τμήματος Καλαμπάκας – Παλαιοφαρσάλων. Όπως, δε, απάντησε σε σχετική ερώτηση μου  ο Γ. Γραμματέας του ΥπουργείουΥποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Δέδες, η ΕΡΓΟΣΕ  είναι έτοιμη,
χωρίς το παραμικρό πρόβλημα,  να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Περιμένουμε λοιπόν την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να ξεκινήσει το έργο.
– Το δεύτερο είναι οι θετικές ανακοινώσεις του κ. Δέδε, κατά  επίσκεψή του Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο, για τη χρηματοδότησητων εξής, νέων έργων στο νομό μας:
Την αντικατάσταση των κεντρικών διωρύγων υπαρχόντων αρδευτικών δικτύων Ταυρωπού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.
Τις μελέτες του αρδευτικού δικτύου Σμοκόβου ύψους 3,5 εκατ, ευρώ και την κατασκευή τμήματος της οδού Ι.Μ. Σπηλιάς – Στεφανιάδας ύψους  3 εκατ, ευρώ.
– Επίσης, σε συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  αποφασίστηκε  η δημιουργία ενός πανθεσσαλικού σχεδίου διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού στους Θεσσαλικούς νομούς και η συγκρότηση ενός κοινού φορέα διαχείρισης, το οποίο αποτελεί και πάγιο, μακροπρόθεσμο, αίτημα μας.
– Εκείνο όμως που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και δικαιώνει, ως ένα βαθμό,  τις προσπάθειές μας  είναι οι αποφάσεις τις οποίες ανακοίνωσε ο Γ. Γραμματέας για την  συνέχιση του Ε65 στο τμήμα Ξυνιάδα – Λαμία. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου   από την Καλαμπάκα μέχρι τη Λαμία και τη σύνδεση με την ΠΑΘΕ. Η τελική, επίσημη,  απόφαση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ θα  ληφθεί την 24
Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Λάμπος : Ο σκοταδισμός ως επιστήμη της δογματικής αγυρτείας
Επόμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Βιώματα δημοκρατικού χαρακτήρα..!