Ειδήσεις

Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Βιώματα δημοκρατικού χαρακτήρα..!


Χρειάζεται γερό στομάχι για να βρεις το δίκιο σου σε δημοκρατικές υποθέσεις στις μέρες μας, που αφορούν κυρίως τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά στοιχεία μίας κοινωνίας.

Συνήθως, λένε πως, οι γενεές που προηγούνται στο χωροχρόνο καθορίζουν τα επερχόμενα βιωματικά στερεότυπα των ανθρώπων,

επί της γης, (κάτι που δεν διαψεύδεται). Δηλαδή φαίνεται πως, όπως ο πλανήτης αυτός γυρίζει με μαθηματική ακρίβεια, έτσι και το

σύνολο μίας μάζας πολιτών αποκτά την κουλτούρα σύμφωνα με τον παράλληλο συγχρονισμό της στο σύμπαν.

Διαχρονικά ντοκουμέντα αποδεικνύουν την επανάληψη της ιστορίας ανά έθνος, από τα αμυντικά συστήματα, τις φόρο-επιδρομές των εισπρακτικών μέτρων, τους λοιμούς, μέχρι και τα αντιεξουσιαστικά ταμπεραμέντα. Ασφαλώς, κάθε τέτοια κίνηση βαπτίζεται στο όνομα της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να δικάζεται αμερόληπτα η κοινή γνώμη! Οι παρακαταθήκη είναι μεγάλη ευθύνη που η διεκδίκηση μεταφράζεται

σε προσδοκία και μακρινός στόχος για να διατηρηθεί. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, που μαρτυρεί ένα… επαναλαμβανόμενο κατάντημα!

Το οξύμωρο της τωρινής δημοκρατικής κατάστασης μοιάζει με τον φαύλο κύκλο, που είναι ανεπαρκής όμως στο να ολοκληρώνει την τροχιά γύρω από τον εαυτό του και αμφισβητείται εύλογα η παρουσία του.

Συνεπώς, κάθε προσπάθεια ψήφισης νέων πολύ-νομοσχεδίων από τους τεχνοκράτες, βρίσκουν τοίχο ή κενό ανάλογα με τη προσπάθεια της επιθυμητής εισφοράς.

Τα Ελληνικά νοικοκυριά έχουν στριμωχτεί όσο ποτέ άλλοτε, αφού αναγκάζονται σε περιορισμό των αναγκών τους σε όλους τους τομείς,

καθώς αδυνατούν να τα βγάλουν εις πέρας με αξιοπρέπεια.

Η βύθιση του (σκάφους) όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία συνεχίζεται αμείωτα, παίρνοντας μαζί δυστυχώς στα σκοτεινά νερά της, άνεργους, συνταξιούχους, οφειλέτες πρώτης κατοικίας, ασφαλιστικών ταμείων, πιστωτικών ιδρυμάτων, ΔΕΚΟ, κλπ.

Ήδη, το στροφόμετρο στο καντράν της σύγχρονης ιστορίας στην Ελλάδα γράφει επτά (7) χρόνια οικονομικής κρίσης, με τον κίνδυνο ανάφλεξης σε ένα χαοτικό περιβάλλον που έχει μολυνθεί απρόσεκτα να είναι ορατό. Ανεπίτρεπτο, κι όμως αληθινό.

 

Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέα – Ερευνητή)

Προηγούμενο άρθρο Δομ. Βερίλλης : Θετικά βήματα για τον Ε65 και άλλα έργα της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία