Πρωτοσέλιδο

Δράσεις της ΕΟΑΣΚ για τη στήριξη του αγώνα των αγροτών


Σημείο αναφοράς στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού Καρδίτσας αποτελεί το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας στον Ε-65.

Την Τρίτη 23 Γενάρη νέα τρακτέρ κατέφθασαν στο μπλόκο, ενισχύοντας τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, το μπλόκο συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, η οργάνωση του αγώνα και οι αγωνιστικές δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Αποφασίστηκε:

* Να προχωρήσει σε κινητοποίηση την Παρασκευή 26 Γενάρη στο Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος στις 10 το πρωί, όπου η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνουν ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού.

* Να καλέσει τους μαζικούς φορείς του Νομού Καρδίτσας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μπλόκου, την Κυριακή 28 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη σύμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στο πλαίσιο των αιτημάτων επιβίωσης που έχει διαμορφωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα και τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες, αποτελεί μονόδρομο η ενίσχυση του μπλόκου στον Ε-65.

Χαιρετίζουμε τους αγρότες που συσπειρώνονται στο μπλόκο της ΕΟΑΣΚ. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της χώρας να ενισχύσουν τα μπλόκα που στήνονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει οποιαδήποτε προσπάθεια καλλιέργειας σύγχυσης, μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που στοχεύουν στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και τη διάσπαση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.

Από το μπλόκο στον Ε-65 και τα υπόλοιπα μπλόκα που έχουν αρχίσει να στήνονται ανά τη χώρα στη βάση των κοινών αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, αγωνιζόμαστε κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και της ΚΑΠ της ΕΕ. Πολιτικές που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι με τους αγώνες μας έχουμε αποτέλεσμα.

Αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες των οικογενειών και του λαού μας. Απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να αγωνιστεί, αντίπαλος μας είναι οι πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, δεν αποκλείουμε κανέναν που συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων και θέλει να παλέψει. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση με θέμα: Λαϊκή Κατοικία - Δημόσια αγαθά