Δρομολογείται η άρδευση του αμπελώνα Καλλιθήρου


Σύσκεψη με θέμα την άρδευση του αμπελώνα του Καλλιθήρου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείου του Δημάρχου Καρδίτσας με τη συμμετοχή του κ. Κ. Παπαλού, των αντιδημάρχων κ.κ. Αθ. Μαρκινού, Β. Ευαγγελακόπουλου και Λαμ. Τσιούκη του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ντελή, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθήρου κ. Γ. Βαγγελάκος, επιτροπής των αμπελοκαλλιεργητών Καλλιθήρου  και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης- εκδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα  στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας του Καλλιθήρου για ζητήματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής, από την οποία προέκυψε η ανάγκη να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα στον αμπελώνα από το Δήμο σε συνεργασία με τους αμπελοκαλλιεργητές

Στη σύσκεψη εξετάστηκε η δυνατότητα ολοκλήρωσης του κεντρικού αρδευτικού δικτύου του αμπελώνα από το Δήμο, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια οι αμπελοκαλλιεργητές να συνδέσουν τις ιδιοκτησίες τους με εσωτερικό δίκτυο που θα κατασκευάσουν με δικές τους δαπάνες.

Ο Δήμαρχος κ. Κ. Παπαλός αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία να επισπεύσει την δημοπράτηση σχετικής εργολαβίας που αφορά την Τοπική Κοινότητα Καλλιθήρου όπου θα συμπεριληφθεί το αρδευτικό δίκτυο του αμπελώνα, ώστε η κατασκευή του να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου, για να μπορέσουν και οι αμπελοκαλλιεργητές να αρδεύσουν τα αμπέλια τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας»
Επόμενο άρθρο Επιλύονται προβλήματα ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας