Σπ. Ταλιαδούρος: «Η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας»


Ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Σπ. Ταλιαδούρος, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, π. Υφυπουργός Παιδείας, συνομιλώντας με κατοίκους του Νομού μας, οι οποίοι και του περιέγραψαν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, δήλωσε ότι η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη όσων έχουν πληγεί από την κρίση.

Ειδικότερα ο κ. Ταλιαδούρος δήλωσε τα εξής:

« Η κοινωνική συνοχή έχει δεχθεί καίριο πλήγμα και η αποδιοργάνωση του κράτους πρόνοιας είναι η οδυνηρή συνέπεια της αφροσύνης εκείνων οι οποίοι κέρδισαν την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος με το αλησμόνητο ψεύδος: «Υπάρχουν λεφτά». Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, οι ανελέητες φορολογικές επιδρομές στα εισοδήματα, στην ιδιοκτησία, η αύξηση του ΦΠΑ, η κατάργηση επιδομάτων, ο περιορισμός των υπηρεσιών πρόνοιας, σκιαγραφούν το ζοφερό μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, της οποίας η πλειοψηφία πίστεψε αφελώς στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 τους εμπόρους ψεύτικων ελπίδων. Η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, ο φόβος και η απειλή της φτώχειας έχουν καταλάβει τη θέση τους στη σκέψη και τη ζωή των πολιτών.

Η Ν.Δ.  είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την κοινωνική συνοχή και τη στήριξη όσων έχουν πληγεί από την κρίση.

Κύριες προτεραιότητες μας όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαράς είναι:

  1. 1.     Να αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις που κόπηκαν.
  2. 2.     Να αποκαταστήσουμε τα πολυτεκνικά επιδόματα που κόπηκαν.
  3. 3.     Να δώσουμε το εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους.
  4. 4.     Να αποκαταστήσουμε τις ζημιές που υπέστησαν από το κούρεμα του χρέους φυσικά πρόσωπα (ομολογιούχοι) και ασφαλιστικά ταμεία
  5. 5.     Να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα.
  6. 6.     Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.  αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
  7. 7.     Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
  8. 8.     Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
  9. 9.     Να υπάρξει σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000 για την επόμενη χρονιά και στις 10.000 χιλιάδες για τη μεθεπόμενη.
  10. 10.                        Να αντικατασταθεί το περιβόητο χαράτσι από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, πιο αναπτυξιακό και υποφερτό για όλους.
  11. 11.                        Να υπάρξει σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών:
  • Με πρώτο βήμα, τη μείωση του Φόρου για Νομικά πρόσωπα – εταιρίες και επιχειρήσεις – στο 15% για την επόμενη χρονιά.
  • Επίσης άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9%

Κεντρική μας πολιτική είναι: όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι, κι όχι άλλη περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που το έχουν κόψει 10 φορές από τις αρχές του 2010. Και συνεχίζουν να το κόβουν».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μένη Πράντζου - Καφφέ: «Κρυμμένες Αλήθειες»
Επόμενο άρθρο Δρομολογείται η άρδευση του αμπελώνα Καλλιθήρου