Πρωτοσέλιδο

Δυνατή Καρδίτσα: Να επανεξεταστεί το θέμα της Αναγέννησης


Την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι μαζί οι αρμόδιοι φορείς ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ομάδα της Αναγέννησης και την εξεύρεση χώρου για την κατασκευή προπονητηρίου τονίζει η μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας.

Στα πλαίσια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί, στα γραφεία του συνδυασμού, ο επικεφαλής της «Δυνατής Καρδίτσας» κ. Κώστας Παπαλός και τα μέλη κ.κ. Στ. Παπαγεωργίου, Λ. Τσιούκης, Θ. Μαρκινός, Χ. Παπαδημητρίου και Γούλας αναφέρθηκαν διεξοδικά στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο μονοπωλεί την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Παπαλός ξεκίνησε λέγοντας πως οι διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα είναι τεράστιες και ξεκαθάρισε πως «δεν είναι τώρα η ώρα για ευθύνες» αλλά και πως «μας ενδιαφέρει η ουσία».

Εξηγώντας το πως ακριβώς έχει η κατάσταση και σημειώνοντας πως δεν θα πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να αξιοποιηθεί μια έκταση στον Άγιο Νικόλαο η οποία προς το παρόν παρουσιάζει μία θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης είπε τα εξής: «Με απόφαση του 2003 παραχωρήθηκε ένας χώρος στον Άγιο Νικόλαο για προπονήσεις. Εκεί έγινε μια επένδυση. Οι σκοποί όμως για τους οποίους έγινε δεν εκπληρώνονται. Με δεδομένο ότι ούτε ο Δήμος Καρδίτσας έχει αυτή τη στιγμή τα χρήματα, για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια δεν μπορεί να γίνει το παραμικρό. Είναι μια έκταση ανεκμετάλλευτη, μια έρημος γεμάτη γαϊδουράγκαθα. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες πουθενά. Οι θεσμοί θα πρέπει να επανεξετάσουν το θέμα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι μια χρυσή ευκαιρία να συμπλεύσουν οι φορείς. Τότε θα καταγραφούν οι ευθύνες. Το θέμα πρέπει να επανέλθει. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να κινήσει γη και ουρανό. Όταν έχει τη βούληση συμπαρασύρει και τους άλλους σε μια δημιουργική συνεργασία. Κι αν υπάρχουν νομικά ζητήματα θα βοηθήσουμε να ξεπεραστούν».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Παπαλός υπογράμμισε: «Για να χρηματοδοτηθεί ένα τέτοιο έργο, η δημιουργία ενός Αθλητικού Κέντρου, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πρέπει να ανήκει στο Δήμο. Μπορεί να επανέλθει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για να βρεθεί μια διέξοδος στο αδιέξοδο που πάει να δημιουργηθεί».

Ο κ. Σταύρος Παπαγεωργίου τόνισε πως η Δημοτική Αρχή έχει όλη τη μεγάλη ευθύνη στο να έρθει σε επαφή με την ΕΠΣ και να συζητήσει μαζί της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λογικό και σώφρον θα ήταν η Δημοτική Αρχή να καλέσει την ΕΠΣ για να αποδώσει το οικόπεδο στο Δήμο Καρδίτσας. Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα είναι πολύ μεγάλη αν χαθεί αυτό το σημαντικό έργο».

Ο κ. Θανάσης Μαρκινός δήλωσε πως το ενδιαφέρον της παράταξής τους για το συγκεκριμένο έργο δεν είναι καθόλου όψιμο υπενθυμίζοντας ότι «Και εμείς προήλθαμε από τη Διοίκηση του Δήμου παίρνοντας παρόμοιες αποφάσεις».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρώσοι δημοσιογράφοι στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Στη Λεπτοκαρυά ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων