Ειδήσεις

Δωρεάν πλατφόρμα εκπαίδευσης εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις για τον Covid-19


Ξεκίνησε η λειτουργία της δωρεάν ηλεκτρονικής πλατφόρμας που  δημιούργησε η Περιφέρειας Θεσσαλίας  και το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο  την εκπαίδευση εργαζομένων  τουριστικών επιχειρήσεων στα πρωτόκολλα ασφαλείας υγειονομικού περιεχομένου έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Πρόκειται για ένα μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοιού που αναπτύχθηκε υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον καθηγητή κ.  Χρήστο Χατζηχριστοδούλου. Επιστημονικός υπεύθυνος του  εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο αναπληρωτής Καθηγητής κ.  Γεώργιος Ραχιώτης.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δημιούργησε και λειτουργεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα χρήσιμη και αναγκαία για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μια ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή, για τα ειδικά πρωτόκολλα ασφαλείας υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων οφείλουν να λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις για την πρόληψη έναντι του κορωνοϊού. Η πλατφόρμα είναι εύκολη στην πρόσβαση και στην χρήση και προσφέρεται εντελώς δωρεάν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά. Είμαστε οι μοναδικοί που παρέχουμε δωρεάν εκπαίδευση στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει τη  μορφή βιντεομαθημάτων και  οργανώνεται σε 6 ενότητες. Υποχρεωτικές για όλους είναι οι ενότητες:

– Επιδημιολογία και πρόληψη

– Καθαριότητα, απολύμανση και διαχείριση ιματισμού

– Παρουσίαση κυρωτικού συστήματος

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει για να παρακολουθήσει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ενότητες:

– Πρωτόκολλο υπηρεσίας υποδοχής

– Εγκαταστάσεις διαχείρισης τροφίμων

– Κοινόχρηστοι και εγκαταστάσεις αναψυχής

Μεθοδολογία Αξιολόγησης

Η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων γίνεται μέσω ερωτηματολογίων/quiz στο τέλος κάθε ενότητας. Για να είναι επιτυχής η ολοκλήρωση της ενότητας το ποσοστό επιτυχίας του ερωτηματολογίου θα πρέπει να είναι >= 80% και ο εκπαιδευόμενος να έχει παρακολουθήσει το αντίστοιχο βίντεο.

Εγγραφές

Η αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Αιτήσεις συμμετοχής:

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, στον ιστότοπο http://learning.uth.gr/helath-protocol-thessaly/

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τηλεδιάσκεψη των Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Η κυβέρνησή μας σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλα έργα υποδομής για το Νομό