Δωρεάν τεστ ΠΑΠ – Από το Δήμο Μουζακίου και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου σ’ όλες τις γυναίκες


  Ο Δήμος Μουζακίου, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει, συνεχίζει να δίνει μεγάλη βαρύτητα στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής των γυναικών. Έτσι, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου , θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης του τραχήλου της μήτρας (γνωστό ως τεστ Παπανικολάου) σε όλες τις γυναίκες, άνω των 20 ετών. Η εξέταση πραγματοποιείται στο χώρο του Κέντρου Υγείας και διαρκεί λίγα λεπτά.

       Σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, η αντιδήμαρχος Μουζακίου κ. Τσιρογιάννη Φανή έκανε την ακόλουθη δήλωση:<< Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελούσε παλαιότερα έναν από τους κύριους  λόγους θνησιμότητας των γυναικών εξ’ αιτίας του καρκίνου. Σήμερα το ποσοστό θνησιμότητας έχει μειωθεί σημαντικά, χάρις στα προγράμματα ανίχνευσης και θεραπείας. Για το λόγο αυτό , όλες οι γυναίκες από 20 έως 65 ετών πρέπει να κάνουν για προληπτικούς λόγους , μια φορά το χρόνο ένα τεστ Παπανικολάου. Είναι ανώδυνο, διαρκεί 10 λεπτά περίπου και τα αποτελέσματά του είναι πολύ σημαντικά για την πορεία της υγείας μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην παραμελούμε τον εαυτό μας απορροφημένες από τις εργασίες της καθημερινότητας. Τα 10 αυτά λεπτά είναι πολύ λίγα αν λείψουμε  από την εργασία μας , αποδεικνύονται  όμως πολύ σημαντικά για την ίδια μας τη ζωή>>.

     Για οποιαδήποτε πληροφορία  οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2445350018 του Κέντρου Υγείας . Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι κυρίες Τσιατσιούλη Βασιλική και Καραμανέ Μαρία.

Προηγούμενο άρθρο 11Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας: Ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών στη φετινή διοργάνωση
Επόμενο άρθρο Λουκέτο και σήμερα σε εφορίες και τελωνεία