Ειδήσεις

Δωρεά στον Ελληνόπυργο για τη δημιουργία Πινακοθήκης


Ο καταγόμενος από τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας δικηγόρος Θεσ/νίκης Αλκιβιάδης Θ. Παναγόπουλος, αποφάσισε να δωρίσει στον Δήμο Μουζακίου μία παραδοσιακή οικία του, η οποία βρίσκεται στο χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε, πίσω από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Η δωρεά έγινε προκειμένου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, αφού προβεί με δαπάνες του στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του κτιρίου, να εγκαταστήσει εκεί Πινακοθήκη αλλά και να δημιουργήσει και άλλους χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Την διαχείριση του κτιρίου θα έχει ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνοπύργου ο Αγιος Αθανασιος”.  Όπως μας δήλωσε ο κ. Παύλος Β. Σιούφας, Πρόεδρος του άνω Συλλόγου, η Πινακοθήκη θα έχει έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων, τα οποία μετά την δωρεά τους στην Πινακοθήκη, θα ανήκουν στον Δήμο Μουζακίου.

Με την υπ’ αρ. 118/20 απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μουζακίου απεδέχθη την δωρεά του κ. Αλκιβιάδη Παναγόπουλου και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική Πράξη Δωρεάς.  Η υπό ίδρυση Πινακοθήκη θα ονομασθεί προς τιμή του Δωρητή «Δημοτικη πινακοθηκη Ελληνοπυργου Αλκιβιαδης Θ. Παναγοπουλος».

Ο Παύλος Β. Σιούφας εκφράζει τις ευχαριστίες του Δ.Σ., των μελών του Συλλόγου και όλων των Ελληνοπυργίων προς τον δωρητή κ. Αλκιβιάδη Θ. Παναγόπουλο.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Nα καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας