Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας: Nα καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες


Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο νομό μας, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους «πληγέντες» αγρότες.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Οργανισμού, καθώς σήμερα το πρωί (Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020), ο επόπτης Καρδίτσας του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Στέφανος Παπαναστασίου έκανε αυτοψία σε πληγείσες καλλιέργειες με βαμβάκι και αραβόσιτο στον Πρόδρομο του Δήμου Καρδίτσας, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Δ.Ε. Φύλλου του Δήμου Παλαμά, όπου «χτυπήθηκε» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα για άλλη μια φορά.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον Καρδιτσιώτη Υπουργό, πως ο ΕΛΓΑ ενισχύεται από το κράτος με 35 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά από το 2011, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και των συναρμόδιων Υπουργών. Μάλιστα, εντός 30 ημερών αναμένεται να καταβληθούν οι προγραμματισμένες για το τέλος του έτους πληρωμές εξόφλησης, του οφειλόμενου ποσού.

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, καθώς θα συμβάλλει στη ρευστότητα των αγροτών εν μέσω της καλλιεργητικής περιόδου, όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μεγάλοι ζωγράφοι αφήνουν τα ίχνη τους στη βιβλιοθήκη!!!
Επόμενο άρθρο Δωρεά στον Ελληνόπυργο για τη δημιουργία Πινακοθήκης