Δύο νέοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από το Καρποχώρι


Το χωριό μας βρίσκεται στην ευχάριστη και προνομιακή θέση να έχει δύο νέους αξιωματικούς ανάμεσα στους 110 καταγόμενους από όλη την Ελλάδα που ορκίστηκαν τον Ιούνιο στις Σχολές Μετεκπαίδευσης της ΕΛΛ.ΑΣ. σε Αθήνα και Βέροια. Πρόκειται σαφέστατα για μια σημαντική διάκριση που μας κάνει όλους περήφανους.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους Υπαστυνόμους Β’ Γιώργο Ζαρχανή και Αλέξανδρο Σκορδά, οι οποίοι κατατάχθηκαν στην Αστυνομία ως Αστυφύλακες και με διαδοχικές εξετάσεις μεταξύ συναδέλφων τους κατάφεραν φέτος να ορκιστούν αξιωματικοί. Καλή σταδιοδρομία!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΖΑΡΧΑΝΗ

Ο Γιώργος Ζαρχανής του Ευαγγέλου και της Θεοδώρας γεννήθηκε το 1978 στο Καρποχώρι, όπου και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου και στη συνέχεια από το 1ο Λύκειο Καρδίτσας. Στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 1995 πέτυχε την εισαγωγή του στη Σχολή Αστυφυλάκων. Μετά την έξοδο του υπηρέτησε σε Υπηρεσίες της Αθήνας, όπως και στην Κέρκυρα, τη Σκιάθο και το Καστελλόριζο. Από το 2002 υπηρετεί στην Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας. Με διαδοχικές εξετάσεις προήχθη στους βαθμούς του Αρχιφύλακα και του Ανθυπαστυνόμου, ενώ το 2010 πέρασε στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων, ονομάστηκε Αξιωματικός της ΕΛΛ.ΑΣ. και τοποθετήθηκε στο Α.Τ. Μουζακίου, όπου εκτελεί χρέη Διοικητή.

Είναι παντρεμένος με την καταγόμενη από το Μοσχάτο Αττικής Ελπίδα Κυπραίου, η οποία είναι επίσης Αστυνομικός αλλά και Μηχανικός Μεταλλειολόγος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Τεχνολόγος Ξύλου & Επίπλου και πατέρας δύο αγοριών.

Μιλάει Αγγλικά και είναι ακόμα απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας. Τέλος είναι ενεργός ποδοσφαιριστής του Αίαντα Καρποχωρίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΟΡΔΑ

Ο Αλέξανδρος Σκορδάς, γιος του Σωτηρίου και της Στυλιανής και της γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας. Έχει έναν αδερφό, τον Χρήστο.

Κατατάχτηκε στην ΕΛΛ.ΑΣ. το 1996 με πανελλήνιες εξετάσεις. Το 2002 προήχθη στον Βαθμό του Αρχιφύλακα και το 2007 στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.

Έχει υπηρετήσει κατά σειρά στις κάτωθι υπηρεσίες: Α.Τ. Ομονοίας, Τμήμα Ανθρωποκτονιών Ασφάλειας Αττικής, Τμήμα Ηθών Ασφάλειας Αττικής, Α.Τ. Σκιάθου, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και Α.Τ. Αλμυρού.

Μετά την αποφοίτηση από το ΤΕΜΑ, με Βαθμό επίδοσης άριστα, τοποθετήθηκε στο Α.Τ. Αλμυρού Μαγνησίας, όπου υπηρετεί ως υποδιοικητής.

Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας, έχει μετεκπαιδευτεί κυρίως σε θέματα εξερεύνησης σκηνής εγκλήματος και συμμετείχε ενεργά στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Είναι παντρεμένος με την Άννα Πανάγου που κατάγεται από το Αγρίνιο και έχει ένα παιδί.

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Κρανιάς: Οικονομική κρίση και χρέος - ποιός πληρώνει το «λογαριασμό»;
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα – Διαμαρτυρία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας