Δύο ταινίες στην Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας


Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣστο πλαίσιο του αφιερώματος στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσ/νίκης – θα προβάλει στο Παυσίλυπο την Τρίτη 21/5/2013 και ώρα 21:30 τα ντοκιμαντέρ «HippieHippieMatala! – Matala!» του Γιώργου Βαρελά (75’) και «Το κλεμμένο μας τσίρκο» των Χρήστου Πανάγου και Κώστα Μακρινού (46΄).

Υπόθεση:HippieHippieMatala! – Matala:Τη δεκαετία του ’60, τα Μάταλα, ένας φτωχός, ψαράδικος οικισμός στη νότια Κρήτη, απέκτησε παγκόσμια φήμη με αναφορές στον διεθνή τύπο και αναδείχθηκε σε «σημείο αντιλεγόμενο» της τοπικής κοινωνίας προκαλώντας την μήνιν της εκκλησίας και την παρέμβαση του στρατιωτικού καθεστώτος των Αθηνών. Χίπηδες απ’ όλο τον κόσμο έμεναν στις περίφημες σπηλιές των Ματάλων, διαμορφώνοντας μία ιδιότυπη διεθνή κοινότητα, τα μέλη της οποίας προκαλούσαν με τον χαλαρό και εναλλακτικό τρόπο ζωής τους. Ποιοι ήταν αυτοί οι νέοι; Τι τους έφερε στα Μάταλα; Ποια ήταν η σχέση τους με τους ντόπιους; Γίνονταν στ’ αλήθεια όργια; Απαντούν οι σχεδόν 70χρονοι σήμερα πρωταγωνιστές της ιστορίας: οι Γερμανοί Αρν και Έλμαρ, οι Αγγλίδες αδελφές Σέρλι και Παμ, ο Δημήτρης Πουλικάκος, η γιαγιά Αλεξάνδρα, η γιαγιά Κατερίνα και ο Γιώργης, φτωχός ψαράς και φίλος της Τζόνι Μίτσελ απ’ τα παλιά.

Το κλεμμένο μας τσίρκο: Βρισκόμαστε στην άνοιξη του 2012, στην Ελλάδα της οικονομικής – και όχι μόνο – κρίσης και πιο συγκεκριμένα κάπου ανάμεσα στον “πυρετό” δύο εκλογικών αναμετρήσεων. Ο B.D.Foxmoor (Active Member) μαζί με το Low Bap μπουλούκι “Kramahoperrata 2012”, αγνοώντας το κλίμα των ημερών και 40 περίπου χρόνια μετά την πρώτη παράσταση του μεγάλου εκείνου τσίρκου, στήνουν “Το Κλεμμένο μας Τσίρκο” για να μοιραστούν τη δικιά τους καταγραφή από εκείνη την εποχή μέχρι σήμερα, χρεώνοντας στη χειρότερη γενιά – τη γενιά της μεταπολίτευσης – τα “αδικαίωτα φταιξίματα”. Το “χειροποίητο” αυτό ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πανάγου και Κώστα Μακρινού, καταγράφει το οδοιπορικό του βλάσφημου αυτού τσίρκου σε Ελλάδα και Κύπρο.

Προηγούμενο άρθρο Ανάβαση από τον ΕΟΣΚ στην κορυφή Χατζή (2.038 μ.) των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Ευχές Παπαλού προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων