Ειδήσεις

Δύο χρυσά και ένα ασημένιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Καβάλα ο Φωκιανός


Με έξι ( 6 ) αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε ο Φωκιανός Καρδίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  Παμπαίδων – Παγκορασίδων που έγινε στη Καβάλα.

Με το βάδην να έχει την τιμητική του ο Φωκιανός Καρδίτσας κέρδισε δύο χρυσά και ένα ασημένιο Πανελλήνια μετάλλια.

Η Πένυ Φλώρου όπως ήταν αναμενόμενο επιβεβαίωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος  καταλαμβάνοντας  την Πρώτη θέση στα 3.000μ βάδην κάνοντας προσωπικό ρεκόρ με 15΄.50΄΄.10.Σε έναν αγώνα με δύο πρωταγωνίστριες από τον ίδιο σύλλογο τον Φωκιανό η  Πένυ Φλώρου και η Χρύσα Αρβανιτάκου ξεχώρισαν από νωρίς, αφού αποσπάστηκαν από τις υπόλοιπες αθλήτριες, κερδίζοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχαστην Ελλάδα στην κατηγορία των ΠαγκορασίδωνΚ16 αφήνοντας πολλά μέτρα πίσω την επόμενη αθλήτρια. Η  Χρύσα Αρβανιτάκου έκανε χρόνο 16΄.11΄΄.82.Το θετικό της αθλήτριας είναι ότι και του χρόνου θα παραμείνει στην ίδια κατηγορία, διεκδικώντας την πρώτη θέση.

Ο Αριστοτέλης Μπούσδας υπερασπιζόμενος και αυτός τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος από την προηγούμενη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος στα5.000μ βάδην Παμπαίδων Κ16 με χρόνο 25΄.00΄΄ κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Πρόκληση αποτελεί η συνέχεια για την μεγαλύτερη κατηγορία Κ18 όπου εκεί θα προσπαθήσει για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Στο Ύψος η πρωτοεμφανιζόμενη στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαριάνα Μπαμπάνα βρέθηκε στην Όγδοη θέση με 1μ 40εκ. Αν έκανε την προηγούμενη επίδοσή της από τους Διασυλλογικού Αγώνες θα διεκδικούσε και μετάλλιο.

Η Ίριδα Παπαγιάννη στα 1.000μσε έναν αγώνα που παίχτηκε στις λεπτομέρειες  ήταν και αυτή Όγδοη Πρωταθλήτρια Ελλάδος με χρόνο 3΄.23΄΄.28

Η Ραφαηλία Κρομμύδα συμμετείχε σε δύο αγωνίσματα, στο Μήκος έκανε4μ.77εκ και κατατάχθηκε 15η και στα 80μ έκανε χρόνο 12΄΄.11αποκομίζοντας εμπειρίες για του χρόνου που θα συμμετάσχει πάλι στην ίδια κατηγορία.

Οι μικροί αθλητές του Φωκιανου δείχνουν τι επιτυχίες θα ακολουθήσουν στο μέλλον από τα τμήματα υποδομής στου σωματείου. Όλα αυτά τα αποτελέσματα είναι η συστηματική δουλειά που γίνεται στον Φωκιανό πάνω από 25 χρόνια παρουσίας του στα αθλητικά δρώμενα των μεγάλων και μικρών διοργανώσεων. Πρωταγωνιστές είναι και οι προπονητές του, Ηλίας Παπαϊωάννου  και Θανάσης Δεληγιάννης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Καραγκούνης: Η Ν.Δ. θα είναι η επόμενη κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο Θέμα εβδομάδων η έγκριση για το Λαμία-Ξυνιάδα του Ε65