Δ. Κουτρομάνος: “Τι γίνεται στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα”


Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως επάγγελμα αντί για λειτούργημα. Ούτε η αποθέωση των πελατειακών σχέσεων και της αδιαφάνειας, η πλήρης έλλειψη κοινωνικής πολιτικής, οι άδικες φορομπηχτικές αποφάσεις, η αδυναμία αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων και η εμφανής έλλειψη οράματος για τον τόπο και την Αυτοδιοίκηση.

Τελευταία παρατηρούνται και ορισμένα νέα ανησυχητικά φαινόμενα:

1. Δημοτικός σύμβουλος – αντιδήμαρχος και πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης παραιτήθηκε, χαρακτηρίζοντας -με επιστολή- την παραίτησή του ως «ηθικά επιβεβλημένη.
Ταυτόχρονα κάνει λόγο για κάποιους που «λυμαίνονται» συγκεκριμένη περιοχή, για «πολιτικούς μέντορες», «αυλοκόλακες», «γιουσουφάκια», «φερέφωνα», «παραπολιτικές μεθόδους», «ακραίες και επικίνδυνες πιέσεις», «ανόητους» κ.λ.π.

Ερώτημα: Τι “θέλει να πει” ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος;

2. Δημοτικός σύμβουλος – πρώην αντιδήμαρχος του δήμου «Νικολάου Πλαστήρα» τέθηκε σε 6-μηνη αργία με απόφαση της Γεν. Γρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κας Γερακούδη.

Προηγήθηκε κλήση σε απολογία και γνωμοδότηση του αρμόδιου πειθαρχικού συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 233 του «Καλλικράτη» που προβλέπει την επιβολή πειθαρχικών ποινών σε αιρετούς που «έχουν διαπράξει σοβαρή παράβαση των καθηκόντων τους ή υπέρβαση της αρμοδιότητάς τους από δόλο ή βαριά αμέλεια».

Ερώτημα: Για ποιο ακριβώς παράπτωμα τιμωρήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος;

Προηγούμενο άρθρο Κ. Καρδαράς: «Πανελλαδική Πανιατρική Απεργία»
Επόμενο άρθρο Μενέλαος Παπαδημητρίου: "Παρ' ολίγο τραγωδία στον Τύμπανο την Καθαρά Δευτέρα"