Ειδήσεις

Δ. Σοφάδων: Μέχρι 6 Απριλίου 2018 οι αιτήσεις για άρδευση


Ενόψει της καινούργιας καλλιεργητικής χρονιάς,  καλούνται όλοι οι παραγωγοί, να δηλώσουν τα αγροτεμάχια τα οποία θα αρδεύσουν από τα δίκτυα του Δήμου Σοφάδων.

Οι αιτήσεις για άρδευση θα ακολουθούν και θα γίνονται σύμφωνα με τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ. (Σε κάθε  όνομα δήλωσης ΟΣΔΕ θα γίνεται και μια αίτηση για άρδευση). Οι αιτήσεις θα γίνονται στους προέδρους του Τ.Κ. ή στους υδρονομείς και έπειτα θα μεταβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σοφάδων.

Αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή 6 Απριλίου 2018.

Καλούνται οι παραγωγοί να δηλώσουν από την αρχή, όλα τα αγροτεμάχια τα οποία έχουν σκοπό να αρδεύσουν.     Αν για οποιοδήποτε λόγο ο παραγωγός δεν αρδεύσει ένα αγροτεμάχιο, θα μπορεί να ενημερώσει τον υδρονομέα και την υπηρεσία, ώστε να απενταχθεί το χωράφι  και να μην βεβαιωθεί για άρδευση.

Ενημερώνονται όλοι οι παραγωγοί, ότι κατά την φετινή καλλιεργητική χρονιά, θα γίνουν από την υπηρεσία διασταυρωτικοί έλεγχοι στην άρδευση, μέσω δορυφόρου καθώς και με την συνεργασία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η υπηρεσία κατά τον έλεγχο που θα κάνει, αν βρει αγροτεμάχια παραγωγού, να αρδεύονται ενώ δεν έχουν δηλωθεί, θα επιβάλει πρόστιμα. Επίσης η μη ορθή δήλωση των αγροτεμαχίων, θα έχει συνέπεια στην άδεια χρήσης νερού που απαιτείται κατά την διαδικασία ελέγχου νομιμότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του ΣΟΑΚ Φωκιανού
Επόμενο άρθρο Επείνασα και εδώκατέ μοι φαγείν… ησθένησα και επεσκέψασθέ με