Ειδήσεις

Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του ΣΟΑΚ Φωκιανού


Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΥ   στους Πανελλήνιους Αγώνες Αντισφαίρισης μαθητών και μαθητριών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων σχολικού  έτους 2017-2018, που διοργανώθηκαν  υπό την αιγίδα της  Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α) και έλαβαν χώρα στην Αν. Αττική  στις εγκαταστάσεις  (MVS TENNIS SYSTEMS των (12) δώδεκα ανοικτών γηπέδων  του Ξενοδοχείου Golden  Coast  στην Παραλία του Μαραθώνα.

Η καταρτιση των ταμπλο των αγωνων , βασίστηκε στο σύστημα των Περιφερειών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το οποίο περιλάμβανε  13 Περιφέρειες (58 Διευθύνσεις), από τις οποίες θεωρούνται μεγαλύτερες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ανεξάρτητα ταμπλό μαθητών και μαθητριών:

Α΄ΦΑΣΗ :

Περιλάμβανε  δεκατρία ανοικτά ταμπλό μονών (13 μαθητών και 13 μαθητριών), σε επίπεδο Περιφερειών.

Προκρίνονταν :

6 μαθητές και 6 μαθήτριες από τα ταμπλό του μονού της Περιφέρειας Αττικής.

4 μαθητές και 4 μαθήτριες από τα ταμπλό του μονού της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

2 μαθητές και 2 μαθήτριες από κάθε ταμπλό του μονού των λοιπών Περιφερειών.

Β΄ΦΑΣΗ: Συμμετείχαν  οι προκριθέντες από την Α΄ΦΑΣΗ.

Μονά: 32άρι ταμπλό μαθητών και 32 ταμπλό μαθητριών τα οποία περιλαμβάνουν :

Είκοσι δύο μαθητές/τριες από τις μικρές Περιφέρειες, 22

Τέσσερις μαθητές/τριες από την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης 4

Έξι μαθητές/τριες από την Περιφέρεια Αττικής , 6

Η κατάταξη στα ταμπλό έγινε με βάση την τρέχουσα Πανελλήνια Βαθμολογία των 18ριών, την εβδομάδα λήξης των δηλώσεων συμμετοχής και σύμφωνα με τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Ε.Φ.Ο.Α. και τους Διεθνείς κανονισμούς.

Η κλήρωση έγινε δημόσια και ηλεκτρονικά σύμφωνα με τον αγωνιστικό σχεδιασμό και το λογισμικό της Ε.Φ.Ο.Α.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των αθλητών –τριών από όλους τους Νομούς της Ελλάδος.

Συμμετείχαν συνολικά, 110 αθλητές/τριές στα μονά και 148 αθλητές / τριές στα διπλά– μικτά.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων  με τους  αθλητές : Γραπατσά Φανούριο Μαθητή της Α΄ Λυκείου του 4ου Γ.Ε.Λ.  και Χαρόβα Αντώνιο Μαθητή της Β΄ Λυκείου του 1ου Γ.Ε.Λ. και  με τον μικρό και πολλά υποσχόμενο αθλητή Κόντο Φοίβο στην κατηγορία κάτω των 12 ετών στο 2ο Ε3 βαθμολογούμενο πρωτάθλημα στη Λάρισα.(2ο Ε3βδ11 ΑΚ 12-14-16)

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι Μαθητές- αθλητές του Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο του Μαρτίου που μας πέρασε, εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας.

Συγκεκριμένα:

Ο μικρός αθλητής Κόντος Φοίβος αν και παρόλο που ξεκίνησε  αγχωμένος τον αγώνα του με τον αθλητή της Λιβαδείας Μπίμη Δημήτριο στην συνέχεια βρήκε τον αγωνιστικό του ρυθμό και αντιμετώπισε με σθένος και πείσμα τον αντίπαλο του φέρνοντας το νικητήριο set να κριθεί στο tie-break. Η πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες της νέας  αγωνιστικής περιόδου, καθώς και μερικά αβίαστα λάθη έκριναν το αποτέλεσμα και έγειραν την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ του αντιπάλου του στερώντας  του την είσοδο  στην 8κτάδα των καλύτερων αθλητών του τουρνουά.

Ο αθλητής Χαρόβας Αντώνιος αν και ξεκίνησε με καλές προδιαγραφές τους αγώνες του σταμάτησε  στους τριάντα δύο (32) καλύτερους αθλητές του τουρνουά αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του αθλητή του Γεν. Λυκ. της Νέας Μάκρης Αττικής Κέφου Ιωάννη.

Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος εξασφαλίζοντας την είσοδο του στον γύρο των 32 αθλητών του τελικού ταμπλό, βρέθηκε να παίζει με τον αθλητή Τσιάλιο Λεωνίδα μαθητή της Β΄Λυκείου του 1ου Γεν.Λυκ. Ρεθύμνου Κρήτης ο οποίος δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του Καρδιτσιώτη αθλητή, οποίος παίζοντας τένις πολύ υψηλών επιδόσεων και καταιγιστικών πόντων δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και αντίστασης στον αντίπαλο του. Στη συνέχεια η κλήρωση τον έστειλε να παίξει με το νούμερο επτά (7) του ταμπλό τον πολύ καλό αθλητή Τερλεμέ Κωνσταντίνο μαθητή του 1ου Γεν. Λυκ. Κομοτηνής (Αν. Μακεδονίας και θράκης). Εκεί αν και ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα του α) η έλλειψη επαρκής υψηλής αγωνιστικής προετοιμασίας διαρκείας (λόγου των άσκημων και ακατάλληλων καιρικών συνθηκών στην περιοχή μας (Ιανουάριος και Φεβρουάριο μήνες βροχεροί, που δεν επέτρεπαν εξωτερική-γηπεδική προπόνηση) και β) ότι ο αντίπαλος του ήταν ξεκούραστος και πολύ φορμαρισμένος, γιατί δεν είχε κάνει αγώνες την ίδια μέρα λόγο θέσης στο ταμπλό, του έδωσε το πλεονέκτημα ειδικά στους κρίσιμους πόντους, να γυρίσει τον αγώνα υπέρ του καθώς και το mats, στερώντας τον την είσοδο του αθλητή της πόλης μας στους οκτώ (8) καλύτερους αθλητές της διοργάνωσης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Μαυρομμάτι γιόρτασε την Εθνική Επέτειο
Επόμενο άρθρο Δ. Σοφάδων: Μέχρι 6 Απριλίου 2018 οι αιτήσεις για άρδευση