ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ


  Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε χθες το πρωί στα πλαίσια της περιοδείας του ο υποψήφιος Πρόεδρος για την αρχηγία του κόμματος της ΝΔ – Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης συναντήθηκε με στελέχη και φίλους της ΝΔ στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος όπου απευθύνοντας χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους ζήτησε την στήριξη της υποψηφιότητάς του, ενώ εμφανίστηκε ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης καυτηρίασε την στάση μερίδας βουλευτών του κόμματος για το ανέβασμα των τόνων υποστήριξης των συνυποψήφιων του για την αρχηγία της ΝΔ και ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Σιούφα με την οποία ζήτησε την παρέμβασή τους, ώστε να σταματήσουν αυτές οι παρουσίες των υποστηρικτών τους στα δελτία ειδήσεων. «Βουλευτές και στελέχη που ξιφασκούν και κατατρώγουν τις σάρκες της ΝΔ πρέπει να μαζευτούν. Δεν κυνηγάμε καρέκλες και αξιώματα. Καθήκον μας η τιμή και η αξιοπρέπεια, ο ξεχασμένος Νεοδημοκράτης. Καλούμε όλους να χαμηλώσουν οι τόνοι και να φύγουν από τις τηλεοράσεις και τα βραδινά δελτία για να κοιτάξουμε το καλό της παράταξης» είπε χαρακτηριστικά.

Λάθος η παραίτηση Καραμανλή

Τη στήριξή του προς το πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή έδειξε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης λέγοντας πως ο Καραμανλής εμπιστεύθηκε λάθος ανθρώπους και πως η παραίτησή του ήταν λάθος. «Κανένας άλλος δεν εγγυάται την ενότητα του κόμματος όσο ο Καραμανλής. Δεν ήταν η οικονομική κρίση που έκανε τη ΝΔ να καταρρεύσει, ήταν οι κακές συμπεριφορές. Η αλαζονεία και η κακή επικοινωνιακή πολιτική. Δεν ακούγαμε τη φωνή της βάσης, Παραδώσαμε την Αστυνομία μας σε μια χούφτα κουκουλοφόρους. Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, αυτό είναι το σύνθημα στο οποίο πρέπει να επιστρέψει η ΝΔ, στα προβλήματα της νεολαίας, στην καθημερινότητα του ελληνικού λαού». Τέλος εξέφρασε τη διαφωνία του στις μεγάλες συγκεντρώσεις τονίζοντας πως σπόνσορας και χορηγός είναι ο απλός λαός. «Οι γαλαζοαίματοι με τους γαλαζοαίματους και εγώ με τον λαό» είπε χαρακτηριστικά καλώντας τον λαό να τον στηρίξει στην προσπάθειά του από την πρώτη κιόλας Κυριακή για να «περάσουν οι δικές μας γραμμές, οι γραμμές της παράταξης και του λαού» και κατέληξε ζητώντας να αποφευχθεί ο διχασμός και η πόλωση. Σε ερώτηση σχετικά με τον ποιον υποψήφιο από τους άλλους δύο θα στηρίξει τη δεύτερη Κυριακή, απέφυγε να πάρει θέση.

Για τους Stagers

Κριτική όμως άσκησε, ο κ. Ψωμιάδης και στην κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα για τις αποφάσεις σχετικά με τους εργαζόμενους στα προγράμματα Stage, τους οποίους αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για λαθρεπιβάτες, αλλά για οργανικά στοιχεία της κοινωνίας. Μετά το τέλος της σύντομης ομιλίας του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ παρέμεινε για αρκετή ώρα στα γραφεία της ΝΔ, ανταλλάσσοντας απόψεις με τους παρευρισκομένους και ακολούθως περπάτησε στους δρόμους της Καρδίτσας, συνοδευόμενος από κομματικά στελέχη.

Προηγούμενο άρθρο Αρχαία και βυζαντινά κάστρα της περιοχής μας
Επόμενο άρθρο Προσοχή στα οικόσιτα πουλερικά