Ειδήσεις

Εγκαίνια Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού


Έναν ακόμη Ιερό Ναό εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος βρίσκεται στην Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Τ.Κ. Θετιδίου Φαρσάλων.

Το εσπέρας της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2017, κόμισε τα μαρτυρικά λείψανα των αγίων Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, τα οποία την επομένη τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό Τ.Κ. Θετιδίου Φαρσάλων.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη ομιλία του, δοξολόγησε τον Κύριο της Δόξης και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό μας π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου για την επιστασία της διεξαγωγής των Εγκαινίων, τον π. Βάιο Ορμανόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και τους υπολοίπους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό του Θεού.

 

Προηγούμενο άρθρο Στις 20 Νοεμβρίου οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ