Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας


Εγκαινιάστηκαν το μεσημέρι τα νέα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καρδίτσας που βρίσκονται στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς (Πλαστήρα και Διάκου γωνία).

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί μια νευραλγικής σημασίας υπηρεσία για το Δήμο Καρδίτσας, καθώς από την καλή και αποτελεσματική της λειτουργία της εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό η συνολική εικόνα και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Ο Δήμος Καρδίτσας προχώρησε πρόσφατα στην σημαντική ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και στον πολυδιάστατο ρόλο της και να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Δημότη.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η προστασία των κοινόχρηστων χώρων, ο έλεγχος της στάθμευσης των οχημάτων, της καθαριότητας και της αισθητικής ευκοσμίας και ευταξίας της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων συμβάλει στο να απολαμβάνουμε όλοι μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής και αυτό αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα φροντίσαμε για τη μετεγκατάσταση της Δημοτικής Αστυνομίας σε έναν κατάλληλο χώρο και όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας η επιλογή του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς και η διαμόρφωση του χώρου δημιουργούν ένα ιδιαίτερα λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, γεγονός που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της υπηρεσίας.»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Νίκου δήλωσε σχετικά:

«Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας σε έναν σύγχρονο Δήμο, όπως ο Δήμος Καρδίτσας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αυτό γι’ αυτό διασφαλίζει την προστασία του δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου, προστατεύοντας τα δικαιώματα των πολλών από τις παραβάσεις των λίγων. Για να μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο της χρειάζεται τη συνεργασία όλων μας. Ως δήμος φροντίσαμε για την ενδυνάμωσή της με την πρόσληψη νέου προσωπικού και τη μετεγκατάστασή της σε κατάλληλο χώρο.

Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια των Δημοτών τα αποτελέσματα αυτής της ανασυγκρότησης της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι ορατά στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα.»

Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας

Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας αποτελείται από 3 τμήματα:

– Τμήμα Κυκλοφορίας – Στάθμευσης και Φύλαξης.

– Τμήμα Ελέγχου και Τήρησης λειτουργίας επιτηδευμάτων.

– Τμήμα Ελέγχου – Καθαριότητας Περιβάλλοντος – Ευκοσμίας – Ευταξίας.

Η δύναμη της Διεύθυνσης απαρτίζεται από 12 Δημοτικούς Αστυνομικούς και Διευθυντής  είναι ο κ. Αλέξανδρος Λέκκας.

Αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ο έλεγχος:

  • Κανονιστικών αποφάσεων που εκδίδει το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων
  • Στάθμευσης οχημάτων.
  • Καθαριότητας, αισθητικής ευκοσμίας και ευταξίας της πόλης.
  • Μικροπωλητών και Λαϊκών Αγορών.
  • Εμποροπανηγύρεων
  • Διατάξεων που αφορούν εκτέλεση έργων – εναπόθεση υλικών και εργαλείων στις οδούς
  • Σφράγισης καταστημάτων.

Τηλέφωνο Δημοτικής Αστυνομίας: 24410 27399

Προηγούμενο άρθρο Πλούσιο θέαμα για τους μικρούς μας φίλους
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η συναυλία του Δ.Ω.Κ.