Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση με Εφημερίδες και περιοδικά Συλλόγων και Φορέων


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Εφημερίδες και περιοδικά Συλλόγων και Φορέων του Νομού Καρδίτσας μέσα από τη δωρεά αρχείου του Παναγιώτη Νάννου στα ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας», το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 8:30 μμ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28Ιουνίου 2016 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και δυσεύρετο στο Νομό αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει 60 εφημερίδες και περιοδικά που κυκλοφόρησαν από Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς της Καρδίτσας, καθώς και από Συλλόγους απανταχού καταγόμενων από τα ορεινά κυρίως χωριά της Καρδίτσας, σύλλογοι που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, κ.ά.

Η παρουσίαση της έκθεσης έγινε από την Προϊσταμένη των ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας κ. Αγγελίνα Ελπινίκη ο κ. Παναγιώτης Νάννος αναφέρθηκε στο ρόλο των εφημερίδων και των εντύπων των Συλλόγων και Φορέων. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης και η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία με έντεχνη μουσική από το μουσικό σχήμα “LocalAlarm” (Σακελλαροπούλου Χαρά, Τσιγάρα Έλενα, Τρούκης Ανδρόνικος, Γιωτάκος Γιώργος, Παλαπέλας Ηλίας).

Η Έκθεση συνδιοργανώνεται με τηνΕφορεία Αρχαιοτήτων και είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΓΑΚ ΑΡΧΕΙΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΕΛΠΙΝΙΚΗ

 

Προηγούμενο άρθρο 6η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος
Επόμενο άρθρο Στήριξη Θεσσαλών αθλητών επιπέδου ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων