Ειδήσεις

6η Συνάντηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος


Στα πλαίσια της υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί και συντονίζει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας,  ο διευθυντής του σχολείου μας κος Σωκράτης Παππάς, μετέβη στο Proszowiceτης Πολωνίας, για την 6ηκαι τελευταία συνάντηση εργασίας. Οτίτλοςτουπρογράμματοςείναι “OpenEducational Ways addressed to Entrepreneurship through Skills Enhancement and Development”. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία. Στόχος του προγράμματος ήταν σε πρώτη φάση η διεξαγωγή έρευνας για τη διδασκαλία της επιχειρηματικότητας στα σχολεία της Ευρώπης και την ποιότητα αυτής. Η επόμενη φάση αφορά στη δημιουργία ενός οδηγού για καθηγητές και μαθητές, με δραστηριότητες που θα μπορούσαν να εισάγουν την έννοια της επιχειρηματικότητας και να ενθαρρύνουν την εφαρμογή της μέσα στην τάξη.

Καθώς η επιχειρηματικότητα αποτελεί αναγκαιότητα στις μέρες μας, το πρόγραμμα αυτό ευελπιστεί να προσφέρει στην κοινότητα του σχολείου αλλά και στην τοπική κοινωνία την ευκαιρία οι μαθητές και οι καθηγητές να εξοικειωθούν και να την προωθήσουν.

Το 1ο ΕΠΑΛ, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, υλοποίησε στο παρελθόν, υλοποιεί τώρα, αλλά και θα συνεχίσει να κατευθύνεται σε δράσεις τέτοιες, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, αλλά και της αξιοποίησης των ευκαιριών ώστε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν τόσο στην εργασία τους στο σχολείο, όσο και στην προσωπική τους ζωή, μέσα από καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα.

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια του Αστέρα Καρδίτσας για το επιτυχημένο ποδοσφαιρικό τουρνουά
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε η Έκθεση με Εφημερίδες και περιοδικά Συλλόγων και Φορέων