Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…, είναι η μηχανή του χρόνου που μας μεταφέρει στο μέλλον!


Στο μέλλον μεταφέρθηκαν σήμερα τα παιδιά στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, στα πλαίσια του  2ου κύκλου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με  τίτλο Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!, που για πρώτη φορά φέτος, οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» με τη βοήθεια των βιβλίων της βιβλιοθήκης, αλλά και πολλών φωτογραφιών και υλικού που κατεβάσαμε από το ίντερνετ, μιλήσαμε στα παιδιά για τη ζωή στο μέλλον.

Κάναμε συγκρίσεις για το πως ήταν η ζωή μας πριν από 50 χρόνια, πως είναι σήμερα και πως τη φανταζόμαστε μετά από έναν αιώνα. Πως φαντάζονται τα ίδια το μέλλον, που θα μένουμε, τι αυτοκίνητα θα έχουμε, πόσο ακόμη θα προχωρήσει η τεχνολογία; Απαντήσαμε σ’ όλες τις παραπάνω ερωτήσεις και μέσα από σκίτσα και ζωγραφιές δώσαμε όλοι τις δικές μας απόψεις για το μέλλον μας!

Η καλοκαιρινή εκστρατεία, συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου με τις παρακάτω δράσεις :

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Το μέλλον

 

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Τι θα τρώμε, τι ρούχα θα φοράμε, πού θα μένουμε, με τι θα μετακινούμαστε; Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου».

 

  • Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Χουάν Μιρό

 

Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ισπανού ζωγράφου Χουάν Μιρό, βλέπουμε έργα του, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του.

 

Για παιδιά 7 – 12 ετών. Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου».

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω. Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις καθώς και το πλήρη πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών υπάρχει στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/  και στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas?ref=hl.

Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο «Τα μυαλά που κουβαλάς» και «Τρελό θηριοτροφείο» στο Θερινό Κινηματογράφο
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικοί της Β ΄ θμιας στην Πολωνία στο πλαίσιο του Erasmus+