Εθελοντική αιμοδοσία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών


Συνεχίζοντας την προσπάθειά της για τη δημιουργία δικτύου εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών και καθηγητριών, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, διοργανώνει τακτικά εθελοντικές αιμοδοσίες, συνήθως αφιερωμένες στη μνήμη των μαθητών των Λυκείων Φαρκαδόνας Τρικάλων και Μακρυχωρίου Ημαθίας, που χάθηκαν άδικα, ή όπως συνέπεσε αυτή τη φορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, που εορτάστηκε και φέτος στις 5 Οκτώβρη. Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας κ. Σωκράτης Παππάς παραχώρησε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Εμείς οι καθηγητές είμαστε ευαισθητοποιημένοι πάνω σε κοινωνικά θέματα και αυτό το αποδεικνύουμε συνεχώς και με κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται.

Συνεχίζοντας λοιπόν την προσπάθειά μας για τη διατήρηση και επέκταση της Τράπεζας εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών και καθηγητριών της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, διοργανώνουμε στις 10 Οκτώβρη 2008 εθελοντική αιμοδοσία καθηγητών.

Αυτή η εκδήλωση ανθρωπιάς, όπως γνωρίζετε, διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή από την ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, μεταφέροντας και τις ευχαριστίες της ΟΛΜΕ, ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στην πρωτοβουλία μας αυτή.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι η επιτυχία της δημιουργίας Τράπεζας αίματος εθελοντών καθηγητών σε μόνιμη βάση στις ΕΛΜΕ, έχει ως στόχο:

α) Την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους.

β) Να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε πρόσωπα Α΄ Βαθμού συγγενείας σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο.

Τελειώνοντας να πω πως όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται την Παρασκευή 10 Οκτώβρη και ώρες από 9:00 έως 13:00 στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καρδίτσας στο Τμήμα Αιμοδοσίας και να δηλώνουν ότι επιθυμούν να προσφέρουν αίμα για την Τράπεζα Αίματος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Η ημέρα αυτή έχει βέβαια συμβολική σημασία. Ο κάθε καθηγητής, ο κάθε συνάδελφος μπορεί να έλθει στο Νοσοκομείο Καρδίτσας οποιαδήποτε ημέρα του έτους και να δώσει αίμα. Μπορεί επίσης να πηγαίνει σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας μας και να δώσει αίμα για λογαριασμό της Τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία, στην σημερινή κοινωνία της τεχνολογίας και των άπειρων κινδύνων το αίμα σώζει ζωές. Η ζωή του καθηγητή και των συγγενών του είναι πολύτιμη. Η ζωή είναι πολύτιμη. Αγαπούμε τους συναδέλφους και θέλουμε να μεριμνούμε γι΄ αυτούς.

Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή».

Προηγούμενο άρθρο 23η Γιορτή Τέχνης και Πολιτισμού «Η Πόλη στα παιδιά»
Επόμενο άρθρο Προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για ανασυγκρότηση του Δήμου