Ειδήσεις

Εθελοντική επίσκεψη στη Ρεντίνα από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας επίσκεψη κλιμακίου ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στη Ρεντίνα  του Δήμου Σοφάδων με σκοπό τη δωρεάν εξέταση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είτε λόγω ηλικίας  είτε λόγω απόστασης δεν είναι πάντα εφικτό να έχουν πρόσβαση με Υπηρεσίες Υγείας.

Την ομάδα των εθελοντών  αποτελούσαν 14 ιατροί 12 ειδικοτήτων : Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής, Οφθαλμολογικής, Γυναικολογίας, Πνευμονολογίας, Ορθοπεδικής, Γαστρεντερολογικής, Παιδιατρικής, Παιδοψυχιατρικής, Ρευματολογίας, Ενδοκρινολογίας και Δερματολογίας και 2 νοσηλεύτριες.

Το κλιμάκιο εξέτασε στο Αγροτικό Ιατρείο της Ρεντίνας κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας καθώς και κατοίκους γειτονικών Κοινοτήτων. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 50 εξετάσεις.

Η επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, ενώ το ιατρικό προσωπικό του Συλλόγου μετακινήθηκε στην περιοχή με λεωφορείο που διέθεσε αφιλοκερδώς το ΚΤΕΛ Καρδίτσας.

     Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας έχει σα στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων όσον αφορά στην πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας και την καλυτέρευση του επιπέδου υγείας των κατοίκων του Νομού μας που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Β. Κούτρα, το Δημοτικό σύμβουλο κ. Π. Ραγιά, τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Λ. Σιατήρα, τον οδηγό κ. Ν. Γρηγορίου, τις νοσηλεύτριες κ.κ.  Ρ. Βούκατα και Θ. Καραγιάννη και τους ιατρούς του Συλλόγου μας που πήραν μέρος ανιδιοτελώς σ’ αυτήν την αποστολή.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Διεύθυνσης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα Θάνου Σκάρλου στον Υπουργό Κώστα Τσιάρα και τους εκλεγέντες βουλευτές