Ειδήσεις

Εικαστικό λεύκωμα από την ΟΥΝΕΣΚΟ Τ.Λ.Ε.Ε. στο οποίο φιλοξενούνται φωτογραφίες της Θεσσαλής Θεοδώρας Τσιτσιπά


Επετειακό εικαστικό λεύκωμα, για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του, κυκλοφόρησε ο Όμιλος για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στο οποίο φιλοξενούνται τρεις φωτογραφίες της Θεσσαλής Θεοδώρας Τσιτσιπά.

Η Θεοδώρα Τσιτσιπά, η οποία έχει ξεχωρίσει με τη δράση της σε Θεσσαλικούς Συλλόγους της Αττικής, ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ.

Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό του Eurochild (Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων και Ατόμων που ασχολούνται με την προώθηση των δικαιωμάτων και την κοινωνική πρόνοια για τα παιδιά και τους νέους), σε ειδικό αφιέρωμα για τη ζωή των Ρομά στην Ευρώπη και έχουν εκτεθεί σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ημέρα που συζητιόταν η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ευρώπη, το 2009.

Επίσης, φωτογραφίες της έχουν επιλεγεί από τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας, με θέμα «Υδάτινοι Τόποι» (2011) καθώς και από τον 2ο Διαγωνισμό με θέμα «Φωτογραφία Δρόμου» (2012) και συμπεριλαμβάνονται σε ειδικά λευκώματα ενώ έχουν εκτεθεί σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους των Αθηνών.

Έχει εκθέσει φωτογραφίες της σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Έκθεση.

Οι φωτογραφίες της αποτελούν συχνά τόσο έναν ύμνο στην ομορφιά της ζωής, τη φύση και τον άνθρωπο όσο και μια καταγγελία για την καταστροφή του περιβάλλοντος, την προσωπική και κοινωνική αποξένωση, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Δήλωση Κώστα Αγοραστού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου