Εκδήλωση για τους διακεκριμένους Έλληνες γιατρούς


Εκδήλωση – διάλεξη,  με θέμα: « Οι διακεκριμένοι Έλληνες Γιατροί » οργάνωσε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης μας την Κυριακή το πρωί, η Ένωση Επιστημόνων Ν. Καρδίτσας, με την συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης και του Δήμου Καρδίτσας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι :

Δημήτριος Απ. Λάππας, Επίκουρος καθηγητής περιγραφικής ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα : Γεωργ. Παπανικολάου – test Pap.

Ιωάννης Γεωργ. Γκισάκης, Οδοντίατρος – χειρουργός στόματος,

με θέμα: Το σημείο Ροσσόλυμο.

Τζένη Χρ. Κυριοπούλου, Πλαστική χειρούργος – Υποψήφια διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, με θέμα : Γεώργιος Κων. Κοτζιάς – Φάρμακο κατά της νόσου του Parkinson.

Η εκδήλωση παρουσίαζε πραγματικό ενδιαφέρον από κάθε άποψη και μας κάνει υπερήφανους για του συμπατριώτες μας Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι με τις έρευνες και τις ανακαλύψεις τους έγιναν πασίγνωστοι στα πέρατα της οικουμένης και δίνουν ανακούφιση και θάρρος στους ανθρώπους από τα δεινά των πάσης φύσης ασθενειών.

Ο κ. Βερίλλης

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης ανέφερε:

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Επιστημόνων Νομού Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και το Δήμο Καρδίτσας για το δυναμικό εκείνο κομμάτι του ελληνικού ιατρικού κόσμου, το οποίο βρίσκεται σε άμεση επαφή με την πρωτοπορία της διεθνούς επιστημονικής γνώσης και της ιατρικής τεχνολογίας κατέχοντας επάξια μία ξεχωριστή και περίοπτη θέση στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα.    

Στις αρχές μίας νέας παγκόσμιας εποχής, τα επιτεύγματα της οικουμενικής ελληνικής ιατρικής κοινότητας μας δείχνουν το δρόμο της δημιουργίας, της καινοτομίας, της κοινωνικής ευθύνης.    

Τα παραδείγματα και τα πρότυπα που έχουν θέση με τη δράση τους αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός μπορεί να ξεπεράσει τα στενά εθνικά σύνορα, να καινοτομήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, να ανοίξει για μια φορά ακόμα δρόμους προόδου για όλη την ανθρωπότητα.    

Στην εποχή της παγκοσμιότητας, ο Ελληνισμός, με ένα ευρύ, ανεπτυγμένο σε ολόκληρη την οικουμένη δίκτυο διακεκριμένων Ελλήνων σε όλους τους τομείς της δημιουργίας, τόσο στην ιατρική όσο και στις άλλες επιστήμες στα γράμματα, τις τέχνες, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την πολιτική, ατενίζει τον ιστορικό ορίζοντα με αισιοδοξία, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. 

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσία 20 νέων αποφοίτων από τα ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Με τον Υφυπ. Εσωτερικών συναντήθηκαν φορείς του Νομού μας