Ειδήσεις

Εκδήλωση και κοπή πίτας Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Καρδίτσας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εορταστική Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κιέριον, στην Καρδίτσα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν συνάδελφοι μηχανικοί, οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης έως και σήμερα.

Η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής, κα Μάρθα Δαλαμάγκα, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. Ευχήθηκε το νέο έτος να αποτελέσει αφετηρία δημιουργικών ανατροπών για όλους τους συναδέλφους, με την βεβαιότητα πως, όταν αυτό συμβεί, θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης για την κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, κατά το χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, ώστε ο κλάδος των μηχανικών να ορθοποδήσει και να ξανακερδίσει το ρόλο του στην ελληνική κοινωνία. Δήλωσε πως το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει αρωγό στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Σύντομα θα σταλούν σε όλους τους Δημάρχους, οι προτάσεις του ΤΕΕ που αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων, την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την μείωση της ανεργίας, την αειφόρο ανάπτυξη και την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής, την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών, την προώθηση της καινοτομίας, την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να λάβουν γνώση και -γιατί όχι – να ενσωματώσουν τις προτάσεις αυτές στο πρόγραμμά τους.

Ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας , κ. Βασίλειος Τσιώνας , δήλωσε πως το νέο έτος πρέπει να είναι η χρονιά των επενδύσεων. Χρειάζεται ο κλάδος των μηχανικών να πάρει πρωτοβουλίες και να οδηγήσει, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ανάπτυξη τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης ευχήθηκε στους συναδέλφους που θα θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογικές διαδικασίες καλή επιτυχία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καρδίτσας, κ. Βασίλειος Τσιάκος, αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Καρδίτσα και ευχαρίστησε τον κλάδο των μηχανικών για την άψογη συνεργασία τους. Δήλωσε πως ο ίδιος είναι «ανοικτός» σε προτάσεις που θα οδηγήσουν σε αναπτυξιακή πορεία και διαβεβαίωσε πως, από όποια θέση ευθύνης κι αν βρίσκεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα η συνεργασία με τον κλάδο των μηχανικών θα είναι ζητούμενο.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, κ. Γεώργιος Κωτσός, κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους μηχανικούς ως συνεργάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία χρόνια, δήλωσε, ο κλάδος των μηχανικών αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την συνολική εικόνα της χώρας. Πολλοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, πρόσθεσε, η πολιτεία και ο τεχνικός κόσμος να συνεργαστούν, ώστε να οδηγήσουν τη χώρα σε αναπτυξιακή πορεία και να δοθούν λύσεις, ώστε σε σύντονο χρονικό διάστημα να ξεπεραστούν τα προβλήματα τόσο για τους ιδιώτες μηχανικούς, όσο και του δημοσίου τομέα.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, κ. Φώτης Αλεξάκος, αναφέρθηκε με τη σειρά του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μηχανικοί, τα οποία κατανοεί πλήρως και ο ίδιος, όντας μηχανικός. Αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο Δήμο Καρδίτσας, επιβεβαιώνοντας  πως αποτελούν από τα μεγαλύτερα τεχνικά επενδυτικά προγράμματα, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη .

Για την προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απονεμήθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι στους συναδέλφους Μηχανικούς: Αλεξάκο Φώτη, Δήμαρχο Καρδίτσας (2011 – σήμερα), Σακελλαρίου Γεώργιο, Δήμαρχο Παλαμά, (2011 – σήμερα), Ευαγγελόπουλο Βασίλειο, Αντιδήμαρχο Καρδίτσας (2011-2012), Μπουραζάνη Αθανάσιο, Αντιδήμαρχο Καρδίτσας (2011-2012), Κωτούλα Φίλιππο, Αντιδήμαρχο Καρδίτσας (2013-2014), Αγραφιώτου Ελένη, Αντιδήμαρχο Καρδίτσας (2013-2014), Ξηλωμένο Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Καρδίτσας (2017-σήμερα), Κουρκούνα Βασίλειο, Αντιδήμαρχο Καρδίτσας (2017-σήμερα).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο κ. Κουτρουμάνος Δημήτριος, (Διευθυντής Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας),  ο κ. Τσιούκας Πάρης (μέλος της κεντρικής αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε.), ο κ. Νάρης Αστέριος (γραμματέας της διοικούσας του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  Τ.Ε.Ε. ), ο κ. Βασίλειος Γερογιάννης (μέλος και πρώην γραμματέας της διοικούσας του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  Τ.Ε.Ε.), ο κ. Δημήτριος Παπαευαγγέλου (πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Καρδίτσας), ο κ. Ορέστης Ψαχούλας (Περιφερειακός Σύμβουλος Καρδίτσας) και ο κ. Αριστοτέλης Σπάνιας (πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Καρδίτσας).

Το ΔΣ της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι παρευρέθηκαν στην Ετήσια Εορταστική Εκδήλωση και να τους ευχηθεί μία δημιουργική χρονιά.

 

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση στα Κουμπουριανά
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση υποψηφιότητας Αριστοτέλη Σπάνια