Ειδήσεις

Εκδήλωση-συζήτηση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών


Τα ζητήματα της εκπαίδευσης δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Αφορούν γονείς, μαθητές, όλο το λαό. Παρά την καλοστημένη επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης, το τοπίο σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες χαρακτηρίζεται από την πλήρη διάλυση-ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, την ένταση των ταξικών φραγμών-χτύπημα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού μας να σπουδάζουν, παραπέρα συρρίκνωση του “δωρεάν” στη δημόσια εκπαίδευση. Και οι “διάλογοι” και τα πορίσματά του, σηματοδοτούν νέες αντιδραστικότερες ανατροπές.
Τα ζητήματα αυτά επιχειρεί να θέσει η εκδήλωση-συζήτηση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ “Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ” την Κυριακή 13 Νοέμβρη, στις 11 πμ, στο CAFE MERCATO (δημοτική αγορά) με ομιλητές:
τον Δημήτρη Μάνο, νηπιαγωγό στην ειδική αγωγή, οικονομολόγο, συγγραφέα και
τον Πάνο Χουντή, καθηγητή, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά, αρθογράφο.
Η συζήτηση ελπίζουμε να “φωτίσει” πλευρές των εξελίξεων στην παιδεία, να ακουστούν απόψεις ώστε να γίνουν πρακτικά βήματα στην κατεύθυνση ανάπτυξης παρεμβάσεων-δράσεων-κινητοποιήσεων που θα “σπάσουν” την αδράνεια που έχει επικρατήσει.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Προηγούμενο άρθρο 2η Συνάντηση Νέων & Γονέων στους Αγίους Αναργύρους Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας με τις τοπικές αρχές