Ειδήσεις

Συναντήσεις του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας με τις τοπικές αρχές


Συγκροτήθηκε, ως εξής, σε σώμα το νέο Δ.Σ του συλλόγου «Φίλοι Ιστορίας Νομού Καρδίτσας»:Πρόεδρος: ΔΒερίλλης, Α Αντιπρόεδρος: Ν. Βλάχος, Β Αντιπρόεδρος: Β. Σδράλια, Γενικός Γραμματέας: Χρ. Καραγεώργου, Ταμίας: Λ. Μπολορίζου και Μέλη: Β. Χάρμπα, Β. Ζυγογιάννη και Λ. Αναγνωστόπουλος.
Στις συναντήσεις του νέου Συμβουλίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ Τσιάκο και τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο συζητήθηκαν ορισμένα θέματα που αφορούν στην Ιστορία της Καρδίτσας και πολιτιστικά ζητήματα. Επίσης υπήρξε συνάντηση, στην Αθήνα, με τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου για το θέμα της ίδρυσης του Ιστορικού Μουσείου της Καρδίτσας.
Στη συνάντηση του νέου Συμβουλίου με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκοεκ μέρους του Συμβουλίου κατατέθηκε η πρόταση για την ίδρυση Μουσείου της Ιστορίας της Καρδίτσας στο χώρο των κτιρίων του στρατοπέδου Λουμάκη το οποίο περιέρχεται στην κυριότητα του δήμου Καρδίτσας ή την ενίσχυση του υπάρχοντος Μουσείου της πόλης με να εκθέματα και άλλο υλικό το οποίο είναι σε θέση να διατεθεί από το Πολεμικό Μουσείου της Αθήνας.
Στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ Τσιάκο τέθηκε αποκλειστικά το θέμα της ανέγερσης του μνημείου για το 731 και τους πεσόντες Καρδιτσιώτες στον πόλεμο του 1940-41 με βάση την πρόταση και όλα τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί από το Σύλλογο για την φιλοτέχνησή του στην πλατεία Πλαστήρα. Για το σκοπό, δε, αυτό η Περιφέρεια θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής μας.Σύμφωνα, δε, με την πρόταση μας το μνημείο: « Θα είναι από ορείχαλκο αρίστης ποιότητας και θα εδράζεται σε βάθρο από υπενδεδυμένο μάρμαρο. Συνολικό ύψος του μνημείου , με το βάθρο και το υπόβαθρο μαζί, 5,20 μ. περίπου. Θα πρέπει να αναγραφούν τα ονόματα των, εκ του νομού Καρδίτσας πεσόντων στον πόλεμο του 1940-41 με τον βαθμό και το ονοματεπώνυμο.». Θα ανατεθεί με καλλιτεχνικό διαγωνισμό ,όπως έγινε το 2010 στο δήμο Καρδίτσας με τον έφιππο ανδριάντα του Καραϊσκάκη .
Τέλος στις συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο Ι Καμνή και άλλα μέλη του Δ Σ του Πολεμικού Μουσείου πήραμε τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει η δυνατότητα να στηρίξουν την ίδρυση ή την καλή λειτουργία Ιστορικού Μουσείου στα υπάρχοντα ιστορικά κτίρια του Στρατοπέδου, αρκεί να το ζητήσει και να πάρει τις πρωτοβουλίες ο Δήμος Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση-συζήτηση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών
Επόμενο άρθρο ∆ιενέργεια εξετάσεων B΄ περιόδου 2016 για απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη