Ειδήσεις

Εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες στον Παλαμά και το Μουζάκι


Στο 1ο Γυμνάσιο Παλαμά έγινε την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 η 1η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στον Παλαμά. Στην εκδήλωση μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν εργασίες τους σχετικές με τις Φυσικές Επιστήμες, δηλαδή πειράματα, αφίσες, κατασκευές, παρουσιάσεις, κ.ά.

Στο σχολικό συγκρότημα όλοι οι διάδρομοι γέμισαν από παιδικές φωνές, κυρίως από μικρά παιδιά Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, που με χαρά και προθυμία παρουσίαζαν στους παρευρισκόμενους τα πειράματα που είχαν προετοιμάσει σε συνεργασία με τους δασκάλους και καθηγητές τους. Η χαρά στα πρόσωπα των μαθητών ήταν περισσότερο από εμφανής, χαρά της δημιουργίας, χαρά της αναγνώρισης της προσπάθειας, χαρά που ευτυχώς μπορούν και δίνουν η Γνώση και οι Φυσικές Επιστήμες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και θαύμασαν τα «κατορθώματα» των μαθητών η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτα Ντιβέρη, ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιάσωνας Τσιρώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιος Γκαζούνης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαρία Τσιανάβα και πολλοί Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρουσιάσεις πειραμάτων, αφισών και άλλα εκθέματα των μαθητών έγιναν από 4 Νηπιαγωγεία (1ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, 2ο Νηπιαγωγείο Παλαμά, 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά και 4ο Νηπιαγωγείο Παλαμά,), 5 Δημοτικά Σχολεία (1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, Δημοτικό Σχολείο Ιτέας και Δημοτικό Σχολείο Φύλλου), 1 Γυμνάσιο (1ο Γυμνάσιο Παλαμά), 1 Γενικό Λύκειο (Γενικό Λύκειο Παλαμά), 1 Επαγγελματικό Λύκειο (1ο ΕΠΑ.Λ. Παλαμά) και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας.

Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, έγινε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου η 5η Εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες στο Μουζάκι. Δύο όροφοι του σχολείου κατακλύσθηκαν από θρανία και μαθητές, που παρουσίαζαν τις σχετικές με τις Φυσικές Επιστήμες δημιουργίες τους. Όπως και στην εκδήλωση της Καρδίτσας που είχε προηγηθεί, η θεματολογία ήταν αφιερωμένη στο έτος Αριστοτέλη, στον Αϊνστάιν και τα βαρυτικά κύματα και στο έτος οσπρίων.

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε εξαιρετική επιτυχία κατά γενική ομολογία, παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχαήλ Παπανούσκας, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Έφη Μητσιάδη, η Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασία Φακίδου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σοφία Τόλια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου κ. Απόστολος Χαρίσης και πολλοί Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παρουσιάσεις πειραμάτων, αφισών και άλλα εκθέματα των μαθητών έγιναν από 5 Δημοτικά Σχολεία (1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού, Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας και Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου), 2 Γυμνάσια (1ο Γυμνάσιο Μουζακίου και Γυμνάσιο Μαγούλας), 1 Γενικό Λύκειο (Γενικό Λύκειο Μουζακίου), 1 Επαγγελματικό Λύκειο (1ο ΕΠΑ.Λ. Μουζακίου), ), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Μουζακίου και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Εξαιρετική ήταν η φιλοξενία της εκδήλωσης και στο 1ο Γυμνάσιο Παλαμά και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου, που την παρείχαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Βάϊα Γιαννάκου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Σπύρος Θάνος, οι καθηγητές των σχολείων και το σύνολο των μαθητών τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Πασχάλια εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Επόμενο άρθρο Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα