Ειδήσεις

Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα


«Το βιβλίο είναι μια σίγουρη αξία κι ένα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης… », με αυτή τη φράση, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και η Κεντρική Βιβλιοθήκη – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Iσπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη – Πνευματικό Κέντρο και οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, για 2η συνεχή χρονιά γιορτάζουν «Τη μέρα του Ρόδου», στα πρότυπα των εκδηλώσεων που γίνονται στην περιοχή της Καταλονίας στην Ισπανία.

Με το σύνθημα, «Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα», καλούμε, όλους τους συμπολίτες μας και όχι μόνο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, να μας χαρίσουν ένα βιβλίο από τη συλλογή τους ή αν έχουν τη δυνατότητα και θέλουν ν’ αγοράσουν κάποιο βιβλίο από λίστα που έχει δοθεί στα τοπικά βιβλιοπωλεία (φέτος θα ρίξουμε το βάρος στα σχολικά βοηθήματα Γυμνασίου & Λυκείου, με σκοπό τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης που ετοιμάζει ο Δήμος για τους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ν’ αγοράσουν τέτοιου είδους βιβλία) και εμείς ως αντάλλαγμα θα σας προσφέρουμε ένα όμορφο «φρέσκο» τριαντάφυλλο προσφορά της εταιρίας «Θερμοκήπια Συκεώνας» – Δ. Στρογγύλης & ΣΙΑ Ο.Ε. και του ανθοπωλείου «Βάσω» της Κυρίας Βάσως Καραλέξη – Μπουραζά.

Παράλληλα το πρωί στις 11:15 η «ΜΠΑΝΤΙΝΑ» του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με μαέστρο τον Κύριο Άγγελο Παλαπέλα, θα παίξει όμορφα κομμάτια και θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους, το παραμύθι του Jose Jorge Letria «Αν ήμουν Βιβλίο».

Το απόγευμα στον ίδιο χώρο, όμορφα μουσικά κομμάτια θα παρουσιάσει στο κοινό, η Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Κυρίου Νικόλαου Μπανιά.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κύριο Τσικρίκα Βασίλειο για τα ηχητικά των παράλληλων εκδηλώσεων,  τη «Δωροπροβολή» του Κυρίου Δημήτρη Λούτσου για τα πολύ όμορφα πανό που μας έφτιαξε και το Ζαχαροπλαστείο «Διαμαντής» για τα γλυκά που μας πρόσφερε.

Ας δείξουμε με την παρουσία μας και τη συμμετοχή μας, στην όμορφη αυτή εκδήλωση, ότι η Καρδίτσα είναι «Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις για τις Φυσικές Επιστήμες στον Παλαμά και το Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Μετάλλια για τους αθλητές του Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού