Εκδηλώσεις ΛΔ΄ Ε.Π.Κ.Α.: «Φωνές νερού μυριάδες» – Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011


 Το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, έχοντας την πεποίθηση ότι τα θέματα του Περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης συνδέονται άρρηκτα με τον Πολιτισμό έθεσε σε εφαρμογή από το 2008 το νέο θεσμό «Περιβάλλον και Πολιτισμός», προκειμένου να αναδειχθούν και να γίνουν συνείδηση όλων οι δεσμοί ανάμεσα στον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας. Το κεντρικό θέμα της εκστρατείας για τη διετία 2010 – 2011 είναι «Φωνές νερού μυριάδες», αφιερωμένο στη θεματική του πρώτου από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, του νερού. Κατά τις ημέρες του φετινού εορτασμού από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου 2011, τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτά.

Στο πλαίσιο του γενικού εορτασμού, η ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στις εκδηλώσεις με θεματικές περιηγήσεις για το ευρύ κοινό, καθώς και τους μαθητές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011. Το θέμα αφορά στην ενημέρωση για τα αρχαία Δημόσια Λουτρά της Δυτικής Θεσσαλίας όπως έχουν αποκαλυφθεί από τις ανασκαφές και συγκεκριμένα του Συκεώνα, της Φίλιας, της Μητρόπολης και της αρχαίας Τρίκκης. Παράλληλα την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εμπνευσμένοι από τα ψηφιδωτά δάπεδα των λουτρών της Δυτικής Θεσσαλίας, να δημιουργήσουν το δικό τους ψηφιδωτό με τη βοήθεια της Συντηρήτριας της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κυρίας Μαργαρίτας Τηλιοπούλου.

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας θα είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό και στους επισκέπτες θα διανέμεται δωρεάν ενημερωτικό υλικό.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κυρίες Αθανασία Κραχτοπούλου και Νεκταρία Αλεξίου στα τηλέφωνα 24410 25219.

Προηγούμενο άρθρο 24ωρη απεργία αποφάσισε το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ
Επόμενο άρθρο Έκλεισε ο κύκλος των θερινών εκδηλώσεων στο Παυσίλυπο