Ειδήσεις

Εκδηλώσεις της ΕΦΑ Καρδίτσας για την αυγουστιάτικη πανσέληνο


Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και ο Αύγουστος πλησιάζει ολοταχώς. Μαζί του πλησιάζει κα η αυγουστιάτικη πανσέληνος (18/8) με τον καθιερωμένο πλέον εορτασμό από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας προγραμματίζει τη συμμετοχή της με δύο παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, μία στο Ναό του Απόλλωνα στο Μοσχάτο, Δήμου λίμνης Πλαστήρα και μία στο βυζαντινό κάστρο Φαναρίου.

Πιο αναλυτικά προγραμματίζονται τα εξής:

 

Ναός Απόλλωνα:

Στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα, στις 21:00 θα ξεκινήσει μουσική παράσταση με μουσική, τραγούδια και παραδοσιακά μουσικά όργανα των χωρών της Μεσογείου από το συγκρότημα Lamia Bedioui & The Dessert Fish. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης μαζί με την ΕΦΑ Καρδίτσας είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας και ο Σύλλογος Μορφοβουνιτών Καρδίτσας. Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός από τις 20:00 έως 24:00 προκειμένου να ολοκληρωθεί η μουσική εκδήλωση αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το μνημείο και να απολαύσουν μια υπέροχη βραδιά στην ύπαιθρο κάτω από το φως της πανσελήνου.

 

Κάστρο Φαναρίου:

Στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου στο Φανάρι, στις 21:00 θα ξεκινήσει μουσική εκδήλωση με το τοπικό μουσικό σχήμα “Μουσικές Αποδράσεις” σε συνδιοργάνωση της ΕΦΑ Καρδίτσας με τον Δήμο Μουζακίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έντεχνο ελληνικό τραγούδι αφιερωμένο στην αυγουστιάτικη πανσέληνο. Ώρες λειτουργίας του χώρου την ημέρα του εορτασμού από 20:00 έως 24:00. Η είσοδος στο κάστρο και η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν. Τα υποβλητικά

τείχη του κάστρου, το ενδιαφέρον εσωτερικό του και η πανοραμική θέα προς την γύρω περιοχή, σε συνδυασμό με την πανσέληνο και τη συνο-δεία της μουσικής αποτελούν εγγύηση για μια μαγευτική βραδιά που δεν πρέπει κανείς να τη χάσει.

8/8/2016: Θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με αποσπάσματα της τραγωδίας «Αγαμέμνων» του Αισχύλου από τον θεατρικό όμιλο «ΟΨΕΙΣ» στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου πύργου Ελληνοπύργου της Δ.Ε. Ιθώμης, Δήμου Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Δ. Καραμαγκιόλας : Διακρίσεις απέναντι στους καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών από το Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Οδηγίες φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της Π.Ε. Καρδίτσας