Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Στις 8 Μάρτη 1857 οι ράφτρες και οι υφάντρες της νέας Υόρκης διεκδίκησαν ανθρώπινους όρους εργασίας και ίση αμοιβή με τους άνδρες. Το 1910 μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν καθιερώθηκε η 8 Μάρτη παγκόσμια μέρα των γυναικών.

157 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν. Υόρκης για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες, σήμερα το 2014τι αντιμετωπίζουν;

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την ΕΕ, τσακίζουν κάθε τους δικαίωμα στη δουλειά, κάθε τους ανάγκη στην πρόληψη και τις υπηρεσίες υγείας, για την μητρότητα.

Στόχος τους είναι να γίνει η εργασία τους πιο φτηνή, οι υγειονομικές και κοινωνικές παροχές λιγότερες, υποβαθμισμένες και πανάκριβες για να βγάζουν οι πλουτοκράτες περισσότερα κέρδη.

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Καρδίτσας απευθύνεται σε κάθε γυναίκα της Καρδίτσας είτε ζει στην πόλη, είτε στα χωριά μας, απευθύνεται στις εργαζόμενες, στις άνεργες, στις αυτοαπασχολούμενες, στις φτωχές αγρότισσες και τις καλεί σε ξεσηκωμό.

Η φετινή 8 Μάρτη ας αποτελέσει την αφετηρία για έναν ξεσηκωμό ενάντια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Απαντάμε με οργανωμένη πάλη μαζί με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων-την ΠΑΣΕΒΕ των μικρεμπόρων-την ΠΑΣΥ των φτωχών αγροτών-το ΜΑΣ των φοιτητών και σπουδαστών. Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τα μέτρα, θα ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τις γυναίκες:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΗ:

– ΣΕ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 6.30 μμ

-ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΊΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΡΤΗ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για το aids και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας