Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Στην επέτειο της 8ης του Μάρτη, της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, το ΠΑΜΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και καλούμε τις εργαζόμενες, τις άνεργες γυναίκες, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες, σε νέους αγώνες. Απευθύνουμε κάλεσμα στη γυναίκα της εργατιάς και του μόχθου, στη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της, να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις.

Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες που τόλμησαν και τολμούν και σήμερα να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση.

Στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος η οργάνωση στα Σωματεία, στις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ και τους ΜΑΣ, στους Συλλόγους Γυναικών και τις ομάδες της ΟΓΕ, στους αγροτικούς Συλλόγους της ΠΑΣΥ. Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Είναι μονόδρομος η Κοινωνική Συμμαχία, που αγκαλιάζει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, εργάτες, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους και γυναίκες, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει για να ανατραπούν αντιλαϊκοί νόμοι, να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, για να σπάσουν τα δεσμά με την Ε.Ε., να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε όλες και όλους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τις 8 Μάρτη:

  • Την Παρασκευή 7 Μάρτη και ώρα 6:30 το απόγευμα στην πικετοφορία που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

  • Την Παρασκευή 7 Μάρτη και ώρα 7:30 το απόγευμα στην εκδήλωση αφιέρωμα σε μεγάλες  μορφές του γυναικείου και εργατικού κινήματος που θα γίνει από το Σύλλογο Γυναικών και τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη στο Παυσίλυπο.

  • Το Σάββατο 8 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Επόμενο άρθρο Στην Αμερική ο Κώστας Τσιάρας