Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 θα μεταβεί στην πόλη του Βόλου, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του αγίου ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:30΄μ.μ., παραμονή της εορτής των αγίων τριών ιεραρχών Βασιλείου του μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.
Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος της Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού, με θέμα: «Η σταυρική πορεία της σύγχρονης ελληνικής παιδείας».
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής των τριών ιεραρχών, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό αγίου Γεωργίου στο χωρίο Άγιος Γεώργιος.
Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6:00 μ.μ θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό κήρυγμά του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Μάρκον άγιον Ευαγγέλιον». Θὰ προηγηθεί ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή Καρδίτσας : Αστυνομική ευαισθησία
Επόμενο άρθρο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας : Συμμετοχή στην γενική απεργία και στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο