Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, θα μεταβεί στην πόλη του Βόλου, όπου θα μετέχει των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη ανακομιδή των λειψάνων του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Ιγνατίου του θεοφόρου, κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Λουκάν άγιον Ευαγγέλιον», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα προηγηθεί η ακολουθία του Εσπερινού επί τη συνάξει των τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου (5:30΄μ.μ.).

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει, επί τη εορτή της συνάξεως των τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόφιλο Λεμοντζή, Δρ. Θεολογίας-Ιεροκήρυκα και Αρχιερατικό Επίτροπο Καμπανίας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με θέμα: «Το πνευματικό έργο των τριών Ιεραρχών ως τύπος και τρόπος συνάντησης Χριστιανισμού και αρχαίου ελληνικού πολιτισμού».

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα δεξιωθεί τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας στο Πνευματικό Κέντρο του ως άνω Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

****

Σας γνωρίζουμε ότι η αναβληθείσα εορταστική εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 6:00΄μ.μ., στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand.

Σας υπενθυμίζουμε ότι, όσοι επιθυμείτε να ενισχύσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή και δεν έχετε δυνατότητα μετακινήσεως προς τον χώρο της εκδηλώσεως, θα υπάρχουν λεωφορεία της Αστικής Συγκοινωνίας για την μετακίνησή σας, δωρεάν. Έχουν ορισθεί πέντε (5) τόποι αφετηρίας για την εξυπηρέτησή σας, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής και έξωθεν του ξενοδοχείου «Άρνη», με ώρα αναχωρήσεως 5:00΄μ.μ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά