Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2017, θα αναχωρήσει για την πόλη των Αθηνών, όπου το απόγευμα θα κομίσει απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος, της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, θα μετάσχει στην Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, παραμονή της εορτής του εν αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα μεταβεί στην πόλη της Καλαμάτας, ώστε να μετάσχει στην ακολουθία του Εσπερινού και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα μεταβεί στην πόλη της Χαλκίδος, ώστε να μετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στο Ιερό Προσκύνημα Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη στα Βούναινα.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αγίας Σοφίας και Αγίου Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησιάς» Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού επί τη ενάρξει των εσπερινών ομιλιών για την πόλη του Παλαμά στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Γενική συνέλευση Συλλόγου μελισσοκόμων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τις εκλογές ανάδειξης του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα