Ειδήσεις

Όλα έτοιμα για τις εκλογές ανάδειξης του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα


Ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους οι προετοιμασίες σε ότι αφορά τα εκλογικά κέντρα στο Νομό Καρδίτσας μετά και την  γενική δοκιμή της ψηφοφορίας που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που όπως είναι γνωστό θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και –αν χρειασθεί- την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 σε όλη την χώρα.

Στα πλαίσια αυτά στο νομό Καρδίτσας θα λειτουργήσουν οκτώ εκλογικά κέντρα με δέκα εκλογικά τμήματα τα οποία στελεχώνονται από εβδομήντα εθελοντές περίπου. Για τον εξοπλισμό  των Εκλογικών Κέντρων, την τροφοδοσία τους με το εκλογικό υλικό, και την άρτια λειτουργία τους κατά την ημέρα της εκλογής την ευθύνη έχουν οι οκτώ  Υπεύθυνοι των  Εκλογικών  Κέντρων.

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα στην πόλη της Καρδίτσας θα λειτουργήσουν τρία (3) εκλογικά τμήματα τα οποία θα στεγαστούν στην Δημοτική αγορά.

Στις έδρες των υπόλοιπων Καλλικρατικών δήμων (Μουζάκι, Παλαμά, Σοφάδες, Μορφοβούνι) θα λειτουργήσει από ένα εκλογικό τμήμα ενώ τα υπόλοιπα τρία τμήματα θα λειτουργήσουν στο Καλλίθηρο, στον Κέδρο και στο Προάστιο. Όλα τα εκλογικά τμήματα στεγάζονται σε Δημοτικά Καταστήματα τα οποία παραχώρησαν οι Δήμαρχοι του νομού μετά από σχετική αίτηση που έστειλε η Νομαρχιακή Ομάδα (ΝΟΕ) Καρδίτσας που είναι υπεύθυνη για της εκλογές στο νομό.

Σε ότι αφορά την ψηφοφορία σημειώνονται τα ακόλουθα. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί  έως τις 8 το βράδυ. Οι Εφορευτικές Επιτροπές αποτελούνται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και το Μέλος. Με τον χειρισμό της   ηλεκτρονικής ταμπλέτας επιφορτίζεται ο χειριστής. Για να ψηφίσει κάποιος θα πρέπει να συμπληρώσει μια απλή αίτηση  (θα υπάρχει εθελοντής για την συμπλήρωση των αιτήσεων όπου χρειάζεται) να καταβάλει την εισφορά των τριών (3) ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα των εκλογών, και να έχει μαζί του απαραίτητα ταυτότητα ή διαβατήριο. Στη συνέχεια αφού ο Πρόεδρος  βεβαιώσει την ταυτοπροσωπία, ο χειριστής εντοπίζει τον ψηφοφόρο στην ταμπλέτα και, συγκεκριμένα,  στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, από τον οποίο και τον διαγράφει ηλεκτρονικά. Καλούμε όλους τους κατοίκους του νομού να συμμετέχουν στην διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής και στην ίδρυση  στην συνέχεια του νέου φορέα.

Για την ΝΟΕ Καρδίτσας

Βασίλης Δ. Νίκου

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου