Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας του Σαββάτου 5 Μαΐου και την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 6 Μαΐου, ιερά μνήμη του αγίου και θεοφόρου πατρός ημών Βησσαρίωνος, αρχιεπισκόπου Λαρίσης και πολιούχου των Τρικάλων, θα μεταβεί στην πόλη των Τρικάλων, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, όπου θα μετέχει των λατρευτικών συνάξεων στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Την Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 10:00΄π.μ., η Ιερά Μητρόπολή μας μέσα στο ανύστακτο ποιμαντικό ενδιαφέρον για πνευματική ανύψωση των κληρικών Της, προσεκάλεσε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεμιστοκλέα Χριστοδούλου, Δρ. Θεολογίας και Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών, ο οποίος θα ομιλήσει στην Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, της οποίας θα προεδρεύσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης με θέμα: «Ποιμαντικολειτουργική προσέγγιση των ιερών Μυστηρίων Βαπτίσεως και Γάμου».

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., παραμονή της εορτής του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου και ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δ.Δ. Ροπωτού.

Την Τρίτη 8 Μαΐου, κυριώνυμος ημέρα της εορτής του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δ.Δ. Πεδινού.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, την Κυριακή 6  Μαΐου, θα πρωσθεί της ακολουθίας του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινης Εκκλησιάς Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Τέχνη και εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί και μαθητές
Επόμενο άρθρο Ιστορίες του αργαλειού και της ανάγνωσης