Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 7:00΄μ.μ., επί τη εορτή της ανακομιδής και μετακομιδής του λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας,  θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Μύρων) Δ.Δ. Ξυνονερίου.

Την Κυριακή «των αγίων 318 θεοφόρων πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου» 20 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δ.Δ. Μορφοβουνίου.

Προ της απολύσεως, θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού  Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:30΄μ.μ., επί τη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης των θεοστέπτων βασιλέων και ισαποστόλων, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 21 Μαΐου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει  στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 20 Μαΐου, θα προστεί της ακολουθία του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 20 Μαΐου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινης Εκκλησιάς» Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 21 Μαΐου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δ.Δ. Μακρυχωρίου.

Προηγούμενο άρθρο Διακρίσεις για μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας