Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00΄π.μ., εορτή της Δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Η κρούσις των κωδώνων σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα γίνει στις 5:00΄π.μ.

Την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα ψάλει η Χορωδία του Παραρτήματος Φαρσάλων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄μ.μ., θα μετάσχει στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αρναίας Χαλκιδικής, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου κ. Θεοκλήτου.

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, μνήμη του αγίου και ενδόξου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου, θα μετάσχει στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας Χαλκιδικής και κατόπιν στην ιερά λιτανεία.

* Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία (25 Δεκεμβρίου) θα αναμεταδοθούν ζωντανά στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως (www.imthf.gr) και στο facebook του Γραφείου Νεότητος και του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Δράμα – Σέκλιζα: μικρού μήκους δρόμος