Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ευθυμίου του μεγάλου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δ.Δ. Υπέρειας Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην ιερόν Ευαγγέλιον» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Θα προηγηθεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Μαξίμου του ομολογητού, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων.

Κατ’ αυτήν την ημέρα, ο Δήμος των Φαρσάλων τιμά ιδιαιτέρως τον Όσιο Μάξιμο, αφού είναι ο προστάτης των υπαλλήλων του Δήμου.

***

Σας γνωρίζουμε ότι το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει κοπή Βασιλόπιτας και να ενημερώσει για τον Απολογισμό του έργου του σε εορταστική εκδήλωση, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6:00΄μ.μ., στο Κέντρο Δεξιώσεων «ΕΠΑΥΛΗ» στο Καλλιφώνι Καρδίτσας. Για τον λόγο αυτό, έχει προσκληθεί να ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία των Κατηχητικών Συναντήσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Προσκλήσεις συμμετοχής στην εκδήλωση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα βρείτε στους Ιερούς Ναούς και η τιμή της προσκλήσεως είναι πέντε ΕΥΡΩ (5,00 €).

Όσοι επιθυμείτε να ενισχύσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή και δεν έχετε δυνατότητα μετακινήσεως προς τον χώρο της εκδηλώσεως, σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν λεωφορεία της Αστικής συγκοινωνίας για την μετακίνησή σας, δωρεάν. Ως τόπος αφετηρίας για την εξυπηρέτησή σας έχει ορισθεί έξωθεν του ξενοδοχείου «Άρνη», με ώρα αναχωρήσεως 5:30΄μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Παράταση στην αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Τομεάρχη Υποδομών από το Ποτάμι στο ΤΕΕ