Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, θα μετάσχει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια αυτής, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, θα μεταβεί στην πόλη της Κορίνθου, όπου θα μετάσχει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Κατά τη διάρκεια αυτής, θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., παραμονή της θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.

Ακολούθως και ώρα 11:00΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη εθνική επετείω της 25ης Μαρτίου 1821 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στη συνέχεια και ώρα 12΄μ., θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της πόλεώς μας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 24 Μαρτίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη Τ.Κ. Ανωγείου.

Ακολούθως, θα τελέσει επιμνημόσυνο Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Χρήστου Σάλτα, πρώτου θύματος των γεγονότων της Θεσσαλικής εξεγέρσεως των Κολίγων το 1910.

Προηγούμενο άρθρο Διάκριση της ομάδας μπάσκετ κοριτσιών του ΓΕΛ Παλαμά
Επόμενο άρθρο Το πείραμα του Ερατοσθένη από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καρδίτσας