Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο και θα ομιλήσει στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας «Δεμερλιωτίσσης».

Κατά την Ακολουθία θα ψάλλει ο Χορός του Παραρτήματος Φαρσάλων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό τη χοραρχία του Καθηγητού της Σχολής Αρχιδιακόνου π. Θωμά Κάια, συνεπικουρούμενος από σπουδαστές της Σχολής της Καρδίτσας.

Ακολούθως, θα προστεί της ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Τ.Κ. Αγναντερού.

Κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο της τιμίας κάρας του αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Σεραφείμ, αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής», την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 5:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Μάρκου.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Παρασκευή 5 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα κομίσει τη δίζωνη θαυματουργή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μονής στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

Ακολούθως, θα τελέσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών προς την Κυρία Θεοτόκο και θα ομιλήσει στον ως άνω Ιερό Ναό.

Η ιερά Εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως και Κυριακή 7 Απριλίου.

Προηγούμενο άρθρο Κέντρο Κοινότητας Μουζακίου: Σεμινάριο για ανέργους
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό bazaar από το Χαμόγελο του Παιδιού