Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, τη Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30΄π.μ., θα τελέσει την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Παθών (Όρθρο Μ. Παρασκευής) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Την Μ. Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 9:00΄π.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό.

Στις 11:00΄π.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό.

Ακολούθως, θα τελέσει τρισάγια στους τάφους των κεκοιμημένων Αρχιερέων στην Καρδίτσα και στο Φανάρι.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρο Μ. Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό.

Στη συνέχεια, θα προεξάρχει στην λιτάνευση του Επιταφίου και θα ομιλήσει στην συνάντηση των Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία της πόλεώς μας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τη Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 7:30΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού και τη δεύτερη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Νωρίτερα, στις 6:00΄π.μ., στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί πρώτη Θεία Λειτουργία προς διευκόλυνση των εργαζομένων, ώστε κι αυτοί να μετέχουν του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου.

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Καπράνας: Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΣΘΕΒ και Οργανισμού Ασφαλίσεων Εξαγωγικών Πιστώσεων