Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος,την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, επί τη αναμνήσει των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Καρδίτσης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον προειρημένο Ιερό Ναό.

***

Μέσα στο ανύσταχτο ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, πρώτη θέση κατέχει η επιμόρφωση του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Γι΄ αυτό το λόγο, θα συνεχίσει τη λειτουργία του το πρόγραμμα «Εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης».

Ως εκ τούτου, τα μαθήματα εκμάθησης της Λειτουργικής Γλώσσης θα παραδίδονται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον κ. Ιωάννη Παπακώστα, φιλόλογο, γνώστη της εκκλησιαστικής γλώσσας και ιεροψάλτη κάθε Πέμπτη από τις 10:30΄π.μ. έως τις12:30΄μ.στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18, άνωθεν του Βιβλιοπωλείου «ΜΑΡΤΥΡΙΑ».

Η έναρξη του προγράμματος «Εκμάθηση της Λειτουργικής Γλώσσης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30΄π.μ., με την τέλεση της ακολουθίας του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο και την εισαγωγική του ομιλία στο ως άνω Πνευματικό Κέντρο.

Κατά το παρόν έτος η ύλη διδασκαλίας θα είναι:

– Συνέχεια και τέλος της Θείας Λειτουργίας του ιερού Ιω. Χρυσοστόμου.

– Η ακολουθία του αρραβώνος και το ιερό Μυστήριο του Γάμου.

– Οι ευχές της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου.

– Οι ευχές της ακολουθίας των Προηγιασμένων Δώρων.

– Οι ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών και εορτών

– Εννοιολογική και θεολογική ανάλυση των ανωτέρω.

***

Το εσπέρας της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου και ώρα 5:00΄μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Γοργοβιτών θα προστεί της Συνάξεως των Ιερέων Πνευματικών-Εξομολόγων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, οι οποίοι ιερουργούν το Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Εισηγητής της Συνάξεως θα είναι ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Ακρίβεια και οικονομία στο Μυστήριο της Εξομολόγησης.

Προ της Συνάξεως, θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού στον ως άνω Ιερό Ναό.

***

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 8:30΄π.μ., θα παρακολουθήσει την σχολική εορτή επί τη επετείω του Πολυτεχνείου στο Γυμνάσιο Μαγούλας.

Προηγούμενο άρθρο Καταδικάζουμε το πραξικόπημα στη Βολιβία
Επόμενο άρθρο Ενημερωτικές Ημερίδες Erasmus