Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαρσάλων.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα προβεί στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νικολάου Ευθυμιοπούλου.

Το εσπέρας του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου και ώρα 4:00΄μ.μ., θα τελέσει επιμνημόσυνο Δέηση στο μνημείο των είκοσι πνιγέντων εργατών, που απασχολούνταν στην κατασκευή της Λίμνης Πλαστήρα, κατά το ατύχημα το 1959. Το μνημείο βρίσκεται στο κοιμητήριο του Νεοχωρίου στη θέση «Τσέρνος» και στη συνέχεια, θα παραστεί στην εκδήλωση και στα εγκαίνια της εκθέσεως φωτογραφίας για την ιστορία της Λίμνης Πλαστήρα.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

***

        Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 5:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Ματαράγκας.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Αγίου Θεοδώρου.

***

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως διοργανώνει φιλανθρωπική χριστουγεννιάτικη εορτοαγορά, την οποία θα πραγματοποιήσουν τα Κατηχητικά των Ενοριών της πόλης της Καρδίτσας, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου από τις 11:00΄π.μ., στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εορτοαγορά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου).

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Τα παιδιά των Κατηχητικών θα εκθέσουν μία πλούσια ποικιλία προϊόντων, τα οποία είναι οι δημιουργίες τους. Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Πρόκειται για μια χαρούμενη γιορτή από τα παιδιά, πλημμυρισμένη με αυθεντική αγάπη!

Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, για να στείλουμε ενωμένοι μαζί το μήνυμα ότι αξίες, όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας δεν έχουν χαθεί.

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων από τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για την σημερινή έναρξη του Μαγεμένου Δάσους